Norge skuffet på blandet stafett i U23-VM – endte på 7.-plass

Det norske blandet stafettlaget i langrenn avsluttet U23-VM med 7.-plass på avslutningsøvelsen. Det canadiske laget vant. Mathias Holbæk, Margrethe Bergane, Martin Kirkeberg Mørk og Maria Hartz Melling gikk på det norske laget. Sistnevnte gikk ut i tet med seks andre konkurrenter. Hartz Melling greide imidlertid ikke å henge med de andre nasjonene og endte sist av tetgruppa. Dermed ble det 7.-plass med 47,8 sekunder opp til vinnerlaget Canada. Mathias Holbæk gikk ut på åpningsetappen og sikret et forsprang på litt over seks sekunder før han sendte ut Margrethe Bergane i løypa. Tyskland, Italia og Frankrike fulgte bak. Bergane slapp Sverige, Sveits og Tyskland foran seg ved veksling med Kirkeberg Mørk. Sistnevnte gikk ut 2,2 sekunder bak svensken. Kirkeberg Mørk tok igjen over teten da han sendte Hartz Melling ut på ankeretappen. Seks andre konkurrenter vekslet bortimot samtidig. Den blandede stafetten var den siste øvelsen under mesterskapet. Tidligere i U23-VM har Aleksander Eide Holmboe tatt gull på sprinten, mens Hartz Melling fikk bronse på samme øvelse. Kirkeberg Mørk sikret sølv på 20 kilometer fri teknikk. Holbæk vant 10 kilometeren lørdag foran Kirkeberg Mørk og Edvard Sandvik. (©NTB)

Feb 11, 2024 - 13:30