SPORT

bg
NBA-stjerne slo 47 år gammel rekord

NBA-stjerne slo 47 år gammel rekord

NBA-stjernen Russell Westbrook tok mandag sin 182. «triple-double» i karrieren. Det er rekord i verdens beste basketliga. «Triple-double» betyr at man har notert seg for ti eller flere i tre av følgende kategorier: poeng, returer, målgivende, stjelinger eller blokkeringer. Oscar Robertson hadde rekorden med 181 i 47 år. Rekorden satte Westbrook med åtte minutter igjen av nattens kamp mot Atlanta Hawks. Det var hans 36. triple-double denne sesongen hvor han har spilt 62 kamper, melder NTB.

bg
Idretten får mer koronastøtte

Idretten får mer koronastøtte

Kulturminister Abid Raja (V) lover idretten koronastøtte ut oktober. Pengene er en del av revidert nasjonalbudsjett. Raja sier til VG at det er en helgardering. – Vi vet at det vil være smittevernbegrensninger gjennom sommeren, men vi vet ikke hvor kraftige de vil være. Derfor skaper vi forutsigbarhet for barn og unge i idretten gjennom å utvide pakken som er annonsert for juli og august (300 millioner kroner), til å gjelde september og oktober (370 millioner kroner), sier han til avisen.

bg
Granerud støtter vaksinekrav

Granerud støtter vaksinekrav

– Ja, uten å være ekspert, synes jeg de bør bli vaksinert. At rett i underkant av 100 stykker kan få fritak for å bli vaksinert og representere Norge i den største konkurransen idrettsmessig, synes jeg bør skje, sier Halvor Egner Granerud til NTB. Norske utøvere og trenere ønsker seg vaksine før deltakelse i OL, men Olympiatoppen har sagt at det er uaktuelt å sende norske Japan-farere forbi noen i vaksinekøen her i landet. I går tok NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt til orde for at OL-utøverne...

bg
Frustrert Lundby vurderer «smutthull» – kan stille til VM i skiflyging

Frustrert Lundby vurderer «smutthull» – kan stille til...

De kvinnelige hopperne fikk nok en gang skiflygings-nei. Nå vurderer Maren Lundby en utradisjonell vei for å få prøvd seg i verdens største bakke.

bg
Adegbenro fra Rosenborg til toppscorer i svensk fotball: – Han har alt

Adegbenro fra Rosenborg til toppscorer i svensk fotball:...

Samuel Adegbenro (25) har fått en strålende start i Norrköping etter overgangen fra Rosenborg. Nå hylles Norrköping-speideren Stig Torbjørnsen.

bg
Fulham rykker ned

Fulham rykker ned

Med 0-2-tap for Burnley er det klart at Fulham blir det tredje laget som rykker ned fra Premier League denne sesongen. Det er tre kamper igjen, men London-laget har 10 poeng opp til Southampton, og følger dermed West Bromwich og Sheffield United ned til Championship. Ashley Westwood sendte gjestene i ledelsen etter 35 minutter, før Chris Wood doblet like før pause.

bg
Full strid før fotballens Qatar-avgjerd: – Grenser til ureieleg spel

Full strid før fotballens Qatar-avgjerd: – Grenser til...

Norsk supporterallianse siste initiativ fell i dårleg jord hos leiaren i NFF Hordaland. Han meiner supporterane driv eit ureieleg spel.

bg
Negative tester i Odd

Negative tester i Odd

Mandag fikk Odd svar på koronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Alle de andre spillerne og støtteapparatet hadde negative prøvesvar, opplyser klubben på egne nettsider. Spillerne er fortsatt likevel i karantene og klubben vet ikke om de kan spille kampen mot Stabæk den 16. mai.

bg
Forlenget og takket Solskjær

Forlenget og takket Solskjær

Manchester United bekrefter at de har forlenget kontrakten til spissen Edinson Cavani med ett år. 34-åringen fra Uruguay har scoret 15 mål denne sesongen, og takker manager Ole Gunnar Solskjær. – Fra første stund da jeg signerte, har jeg følt managerens tillit. Som spiller gir det en perfekt mulighet til spille din beste fotball, og det takker jeg ham for, sier Cavani i pressemeldingen. – Jeg sa da Edinson signerte at han ville tilføre gruppen energi, kraft og lederskap, og han har ikke motbevist...

bg
Full strid før fotballens Qatar-avgjerd: – På grensa til korrupsjon

Full strid før fotballens Qatar-avgjerd: – På grensa til...

Norsk supporterallianse siste initiativ fell i dårleg jord hos leiaren i NFF Hordaland. Han meiner supporterane driv eit ureieleg spel.

bg
Ettertraktet svenske til Elverum

Ettertraktet svenske til Elverum

Det svenske håndballtalentet Eric Johansson forlater Guif Eskilstuna til fordel for Elverum kommende sesong. 20-åringen skal ha vært ønsket av flere storklubber, men valgte til slutt Norge. Forrige sesong scoret venstrebacken hele 176 mål for sin svenske klubb.

bg
Reginiussen legger opp

Reginiussen legger opp

Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han. Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

bg
Sju spelarar på Noregs beste handballag stansa på grensa

Sju spelarar på Noregs beste handballag stansa på grensa

Elverum trudde dei hadde følgt regelverket då dei nyleg lot nokre av dei utanlandske spelarane sine dra ut av landet. No er det usikkert om dei får komme tilbake.

bg
Cavani forlenget med United

Cavani forlenget med United

Manchester United bekrefter at de har forlenget kontrakten til spissen Edinson Cavani med ett år. 34-åringen fra Uruguay har scoret 15 mål denne sesongen. – Edinson er blant de siste til å forlate treningsfeltet og setter standarden for yngre spillere med sin tilnærming til yrket sitt hver eneste dag. Jeg har alltid ønsket at han skulle bli, og få oppleve hvordan fansen vår vil respondere til ham som spiller, og dette betyr at han forhåpentligvis får muligheten, sier manager Ole Gunnar Solskjær...

bg
Sju spelarar på Norges beste handballag stansa på grensa

Sju spelarar på Norges beste handballag stansa på grensa

Elverum trudde dei hadde følgt regelverket då dei nyleg lot nokre av dei utanlandske spelarane sine dra ut av landet. No er det usikkert om dei får komme tilbake.

bg
Klar for Serie-A

Klar for Serie-A

Den norske spissen Julian Kristoffersen og hans italienske klubb Salernitana sikret mandag opprykk til Serie A med 3-0-seier over Pescara i siste runde. Laget ble nummer to i Serie-B. Kristoffersen ble sittende på benken hele kampen.

bg
Foss opp i sammendraget

Foss opp i sammendraget

Tobias Foss kom inn med hovedfeltet på mandagens etappe av Giro d'Italia, og klatret med det fra tredje- til andreplass i sammendraget. Nordmannen er 16 sekunder bak 16 sekunder italieneren Filippo Ganna. Etappen ble vunnet av nederlandske Taco van der Hoorn. Han var med i bruddet og rykket med rundt én mil igjen. Det holdt inn til karrierens største seier for 27-åringen.

bg
Juventus trues med utkastelse

Juventus trues med utkastelse

Italias fotballpresident sier at han vil kaste Juventus ut av Serie A dersom klubben ikke trekker seg ut av det omstridte superliga-samarbeidet. Juventus er den eneste italienske klubben som er igjen i prosjektet etter at Inter og Milan ga seg. De seks engelske klubbene som var med på opprettelsen av den europeiske superligaen, samt spanske Atlético Madrid, trakk seg også raskt ut. Juventus, Barcelona og Real Madrid har imidlertid ikke villet avslutte superligaprosjektet. – Reglene er klare. Om...

bg
Tveter til Sandefjord

Tveter til Sandefjord

Angriperen Alexander Ruud Tveter (30) har skrevet under med eliteserieklubben Sandefjord ut sesongen. Tveter har bakgrunn fra både Follo, Fredrikstad, Halmstad og Sarpsborg. Han har trent med Sandefjord i de siste dagene, og klubben melder at han allerede er spilleklar. – Da Sandefjord viste interesse, var det en perfekt mulighet for meg. Jeg fikk komme hit og trene, og på få dager har jeg fått et veldig godt inntrykk av klubben. Jeg er veldig glad for å være på plass, sier Tveter. (NTB)

bg
NM i beachhåndball avlyses

NM i beachhåndball avlyses

Koronarestriksjonene setter en stopper for NM i beachhåndball som skulle blitt avholdt i Sandefjord 11. til 13. juni. Norges Håndballforbund opplyser i en pressemelding at arrangementet ikke blir noe av for andre året på rad.

bg
Hegerberg om skademarerittet: – Det har vært et utrolig tungt år

Hegerberg om skademarerittet: – Det har vært et utrolig...

Da Ada Hegerberg nærmet seg friskmeldt etter korsbåndskaden, var det en helt annen skade som skulle sette henne tilbake i veien mot et comeback. Men i karrierens tøffeste år har det vært ett stort lyspunkt.

bg
Sagosen starter OL midt på natten

Sagosen starter OL midt på natten

Ingen av Norges fem første OL-kamper i kvinnehåndball går på natten norsk tid. Men Sander Sagosen og co. åpner med 02.00-avkast for dem hjemme i Norge. Tokyo ligger sju timer foran Norge under OL i perioden 23.-8. august. Arrangøren offentliggjorde kampoppsettet for gruppespillet i håndball mandag. Det falt gunstig ut for norske TV-seere. Norges kvinner har to 09.15-kamper (Sør-Korea og Montenegro), én starter 12.30 (Angola) mens det ble to 14.30-oppgjør (Nederland og Japan). Når det gjelder gutta...

bg
Solevåg tok med alpinlegende på gutetur

Solevåg tok med alpinlegende på gutetur

I helga har Sebastian Foss Solevåg feira vinterens gull med gutetur saman med lagkameratar og Lasse Kjus. I dag startar oppkøyringa til OL.

bg
Henter gammel kjenning til Brann

Henter gammel kjenning til Brann

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Vieux Sané blir Branns nye midtstopper, skriver Bergens Tidende og Bergensavisen. Avisene får bekreftet at 31-åringen har skrevet under for Brann, men han befinner seg i hjemlandet Senegal, og dermed kan det ta noe tid før han kommer seg til Norge. Sané har vært klubbløs siden kontrakten hans med belgiske Oostende gikk ut i juli i fjor. Det var nåværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen som hentet ham til Oostende.

bg
Halvannet minutt til våre helter?

Halvannet minutt til våre helter?

De norske OL-utøverne som skal til Tokyo nærmer seg kanskje å få sine etterlengtede vaksinedoser litt før de egentlig skulle. For alle andre i køen betyr dette ekstra ventetid – i så mye som halvannet minutt.

bg
Tande med i landslagstroppen

Tande med i landslagstroppen

Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. En som derimot fortsetter på landslaget er Daniel-André Tande. 27-åringen skadet seg stygt under et fall i Planica. – Han er i veldig bra humør, og skal egentlig være med fra start nå, med en litt annen type trening, sier landslagssjef Alexander Stöckl ti NRK og fortsetter:...

bg
Hopplandslaget kutter plasser

Hopplandslaget kutter plasser

Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. – Vi spisser landslagssatsingen inn mot en sesong der vi har høye sportslige mål, men det vil alltid være muligheter for å konkurrere seg inn på laget i internasjonale renn. Samtidig viser resultatene fra sesongen vi er ferdig med, at nivået i norsk hoppsport ikke...

bg
Tviler på 16. mai-kamp

Tviler på 16. mai-kamp

Odd venter prøvesvar mandag eller tirsdag for hele stallen etter at en spiller testet positivt for korona i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. I henhold til gjeldende smittevernregler er alle de andre spillerne og Odds støtteapparat satt i karantene. Alle ble testet i løpet av søndagen og prøvesvar ventes mandag eller tirsdag. – Det er ti dagers karantene gjeldende fra torsdag (6. mai). Det var da siste gang han var sammen med de andre på laget, sier Odds sportssjef Tore Andersen til NTB...

bg
Behandler Qatar-spørsmålet i juni

Behandler Qatar-spørsmålet i juni

Bodø/Glimt skal ta stilling til en eventuell boikott av Qatar-VM på et ekstraordinært årsmøte 17. juni. Det er tre dager før det holdes ekstraordinært fotballting om saken. Bodø/Glimt bestemte seg på sitt årsmøte i mars for å utsette avstemningen over Qatar-spørsmålet. Det skjedde i en periode der flere norske toppfotballklubber besluttet å støtte en boikott av neste års fotball-VM.

bg
Skandinavisk fellessøknad

Skandinavisk fellessøknad

Norge, Sverige og Danmark ønsker å arrangere ett eller flere håndball-EM sammen i 2026 og/eller 2028. Det opplyser Norges Håndballforbund i en pressemelding. Forbundene i de skandinaviske landene har sendt søknaden til Det europeiske håndballforbundet (EHF). Hovedmålet er å arrangere to mesterskap som skal kjennetegnes av nytenking.

bg
OL-motstanden holder seg

OL-motstanden holder seg

To ferske spørreundersøkelser viser at cirka 60 prosent av japanerne ønsker at OL blir avlyst. Avisen Yomiuri Shimbun sto bak den ene meningsmålingen. Der sa 59 prosent av de spurte at de ikke ønsket OL til sommeren. Hos TBS News kom det fram at 65 prosent av de spurte var imot at lekene skulle gjennomføres.

bg
Store summer for Hovland

Store summer for Hovland

Viktor Hovland dro inn vel 3,9 millioner kroner for tredjeplassen på PGA-touren søndag. Han er nummer tre på pengelisten denne sesongen. Justin Thomas topper oversikten med snaut 47 millioner kroner innspilt. Bryson DeChambeau ligger snaut 400.000 kroner bak på andreplass. Hovland er best av resten med 37,4 millioner i premiepenger etter 16 turneringer. Totalt har han spilt inn 59,2 mill. siden han ble proffspiller.

bg
Ruuds overmann tapte finalen

Ruuds overmann tapte finalen

Matteo Berrettini, som slo Casper Ruud i semifinalen, tapte mot Alexander Zverev i finalen av Masters 1000-finalen i Madrid. Zverev, som er nummer seks på verdensrankingen, vant finalen 6-7 (8-10), 6-4, 6-3 og tok sin tredje seier på dette nivået.

bg
West Ham-nedtur

West Ham-nedtur

West Ham kunne krøpet opp i ryggen på 4.-plasserte Leicester med seier over Everton, men Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Everton vant 1-0. For hadde West Ham tatt tre poeng søndag, hadde de bare vært to poeng bak Leicester om den viktige 4.-plassen, som gir mesterliga-gruppespill. Men tre poeng ble det ei, det ble ikke poeng engang, og det betyr at David Moyes og co. er nummer fem med 58 poeng. Ned til åttendeplasserte Everton er det bare tre poeng, og med en svak avslutning på sesongen,...

bg
Uavgjort i storkampen

Uavgjort i storkampen

Vålerenga og Rosenborg spilte søndag kveld 1-1 på Intility Arena i serieåpningen i Eliteserien. Vålerenga tok ledelsen 1-0 i første omgang etter et selvmål av Even Hovland, men Kristoffer Zachariassen utlignet like etter. Flere mål ble det ikke, til tross for at begge lag skapte flere store sjanser. Litt på grunn av marginer, litt på grunn av udyktighet, mest på grunn av flere glimrende involveringer av RBK-keeper André Hansen. – Det er utrolig at ikke Kjartansson scorer der, sa Eurosports ekspertkommentator...