Lyn overrasket Vålerenga - Rosenborg er ny serieleder

Lyn overrasket serieleder Vålerenga og vant 2-0 på Kringsjå kunstgress i Toppserien lørdag. Rosenborg slo Kolbotn 3-1 og klatret til tabelltoppen. Vålerenga skapte en rekke store sjanser i 1. omgang, men det var Lyn som tok ledelsen like før pause. Etter pause fortsatte VIF å være farlige fremover uten å lykkes, og etter 56 minutter ble vondt til verre. Kristin Holmen fikk kjempetreff fra langt hold og traff vinkelen. VIF-keeper Tove Enblom var sjanseløs. Karina Sævik startet på benken for Vålerenga etter å ha spilt 90 minutter for landslaget mot Italia fire dager tidligere. Hun kom inn etter én times spill da laget lå under med to mål. På tampen skjøt Sævik i stolpen, og Vålerenga fikk aldri ballen i mål. Lyn-keeper Kirvil Odden sto en kjempekamp. Vålerenga hadde vunnet sine tre siste bortekamper, og var serieledere med 27 poeng av 30 mulige før kampen. Lyn har på sin side variert stort denne sesongen, men har likevel plukket med seg 11 poeng etter de 10 første kampene. Bunnlagene Åsane og Arna-Bjørnar spilte 1-1 lørdag. (NTB/NRK)

Jun 8, 2024 - 18:30