Wiklund et stykke unna toppformen – nummer ti i siste VM-test

Ragne Wiklund styrte inn til 10.-plassen på 1500 meter i søndagens verdenscupavslutning. Om under to uker håper hun å gå for medaljer i skøyte-VM. Oslo-jenta klokket inn til 1.58,35. Det skilte 2,85 sekunder til vinneren Joy Beune fra Nederland. Wiklund har i vinter tatt flere seirer og pallplasser i verdenscupen, men er den siste måneden blitt satt tilbake av sykdom. – Ragnes løp bar preg av litt kortere bevegelser enn det hun kan på sitt aller beste. Hun har kanskje ikke jobbet så mye i toppfart i det siste, og det er typisk å miste den delen av treningen når man har vært syk, sa VGTVs skøytekommentator Ida Njåtun om Wiklunds prestasjon i Quebec by. Fredag ble hun nummer fem på 3000 meter og sikret sammenlagttittelen på langdistanse. VM enkeltdistanser går også på canadisk is. Det er lagt til Calgary og varer fra 15. til 18. februar. Wiklund i form blir blant medaljekandidatene på 1500 og spesielt 3000 meter. (NTB)

Feb 4, 2024 - 22:30