West Ham slo Arsenal etter omdiskutert scoring

West Ham tok en overraskende 2-0 seier borte mot Arsenal og sørget med det for at hjemmelaget blir værende på 2. plass, to poeng bak ledende Liverpool. Tomáš Souček sendte gjestene i ledelsen 13 minutter ut i kampen etter å ha blitt servert av Jarrod Bowen. Det var usikkert om ballen hadde vært ute av spill i forkant av Bowens pasning, men VAR-bildene kunne ikke bevise at hele ballen var over dødlinjen. Dermed stod scoringen og West Ham kunne juble for 1-0. Martin Ødegaard og hans Arsenal hadde mest ball og skapte de fleste sjansene utover i første omgang, men keeper Alphonse Areola viste seg fra sin beste side, og reddet det som kom hans vei. Etter pause ble hjemmelaget straffet for sin ineffektivitet da West Ham økte ledelsen i London-derbyet. Den tidligere Arsenal-spilleren Konstantinos Mavropanos steg høyest på et hjørnespark og headet inn 2-0 via tverrliggeren. Arsenal forsøkte å redusere, men West Ham fortsatte å stå imot. I stedet endte tidligere West Ham-spiller Declan Rice med å lage straffespark på overtid. Saïd Benrahmas straffe ble reddet av David Raya, men Arsenal gikk likevel på sitt første hjemmetap for sesongen.

Dec 29, 2023 - 02:00