Ukraina med sårt trengte poeng

Etter en kalddusj for Ukraina med 0-3 tap mot Romania i første kamp, var det et ukrainsk lag som jaktet tre poeng mot Slovakia. Slovakia åpnet kampen klart best og fikk til slutt betalt for strevet. Ute til venstre slo Haraslín inn på halvspretten. På bakre stolpe fikk Schranz en enkel oppgave med å heade inn kampens første scoring fra kloss hold, da Zintsjenko ble stående og se på ball. Slovakia gikk med det inn til pause med en fortjent ledelse, selv om Ukraina hevet seg det siste kvarteret. I andre omgang fortsatte Ukraina tempoet fra siste del av andre omgang. Etter 54. minutter fikk de lønn for strevet da Sjaparenko bredsidet inn utligningen etter herlig ukrainsk angrepsfotball. Slovakia mistet ballen midt på Ukrainas halvdel og derfra og ut fikk vi servert et mønsterangrep av de gulkledde. Zintsjenko spilles fri ute til venstre, og Arsenal-backen hadde full oversikt idet han slo inn. Sjaparenko fikk helt upresset på 9-10 meter en enkel oppgave med å score Ukrainas første mål i dette europamesterskapet. Kampen bølget så frem og tilbake med et noe høyere trykk fra Ukraina. Ti minutter før full tid sitter det for Ukraina. Sjaparenko chippet ballen i bakrom mot Jaremtsjuk som timet løpet sitt perfekt inn bak det slovakiske forsvaret. Pasningen så umiddelbart ut til å være litt for lang for spissen, men han klarte på mesterlig vis å på en tå på ballen med sitt første touch, før han med touch nummer to lurer ballen forbi en utrusende Dúbravka. – Aldeles glimrende. Hele Ukraina jubler for fotballandslaget, utbryter NRK-kommentator Olav Traaen. I kampen siste minutter presset Slovakia på for utligning, men uten hell. Med det kunne Ukraina ta med seg 3 verdifulle poeng videre i gruppespillet. De to andre lagene i gruppen, Belgia og Romania, spiller i morgen kveld.

Jun 21, 2024 - 19:30