Haaland-assist da Foden ble hat trick-helt

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen da Manchester City snudde til 3-1-seier borte mot Brentford mandag kveld. For første gang siden 6. desember var nordmannen tilbake i lagoppstillingen til fjorårets ligamester etter et lite brudd i foten, men den norske stjernespissen må fremdeles på sin første scoring siden skadeavbrekket. Nordmannen ble spilt fri etter 24 minutter, men alene med en Brenford-keeper Mark Flekken bommet Haaland. En god Flekken vartet alene opp med hele ni redninger i første omgang, i tillegg til sesongens første keeperassist da han fra femmeter spilte fri Neal Maupay. Alene med City-keeper sendte Maupay vertene i ledelsen, før Phil Foden utlignet to minutter på overtid i første omgang. Syv minutter etter sidebytte fullførte Foden snuoperasjonen da han sørget for 2-1 og 20 minutter før full tid fullførte 23-åringen sitt andre hat trick i karrieren. Haaland mottok ballen feilvendt på sekstenmeteren og spilte videre til Foden, som broderte seg gjennom Brentford-forsvaret og satte 3-1 etter strålende angrepsspill. Dermed klatrer Manchester City forbi Arsenal på tabellen på bedre målforskjell og er på andreplass, to poeng bak ligaleder Liverpool med en kamp mindre spilt.

Feb 6, 2024 - 01:30