Tyrkia seiret etter drømmescoringer: – Noe av det sykeste jeg har sett

Tyrkia slo EM-debutant Georgia 3-1 i den første kampen i gruppe F. Det takket være scoringer i toppklasse fra Mert Müldür og Arda Guler. Tyrkia var ekstremt nære å ta ledelsen etter 10 minutter da Tyrkias Ayhan banket til fra 16-meter, men ballen gikk i innsiden av stolpen, langs mållinja og ut over dødlinjen. Etter 25 minutter sendte Müldur Tyrkia i ledelsen med en drømmevolley fra like utenfor 16-meteren. – En av EMs fineste scoringer til nå. Det er helt nydelig, utbrøt NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp. Minuttet senere fikk Tyrkia en potensiell 2-0-scoring annullert for offside. I stedet svarte Georgia og Georges Mikautadze med en utlikning 32 minutter ut i kampen. Og nå struttet selvtilliten for georgierne, som tre minutter senere var centimeter unna å ta ledelsen. Det svingte frem og tilbake også i andreomgang. Men C-momentet kom først da Real-Madrids 19 år gamle Arda Guler sendte i vei et langskudd i vinkelen etter 65 minutter. Like etterpå stod tverrliggeren i veien for georgisk utligning etter skudd fra Giorgi Kochorashvili. På overtid bommet samme mann fra fem meter. Og med ett minutt igjen sendte Georgia et frispark i stolpen, og avsluttet med det en ellevill kamp. I stedet kontret Muhammed Kerem Akturkoglu inn 3-1, og tyrkerne kunne juble for tre poeng i sin åpningskamp.

Jun 18, 2024 - 22:30