Sykling: O'Connor vant – Foss falt i sammendraget i UAE-Touren

Australske Ben O'Connor vant 3. etappe i sykkelrittet UAE Tour. Tobias Foss endte 20 sekunder bak vinneren i mål oppe på fjellet Jebel Jais. Den 3. etappen i verdenstourrittet var på 176 kilometer og gikk fra Al Marjan til Jebel Jais. Den ble avsluttet med en sammenhengende stigning på rundt 30 kilometer opp på fjellet Jebel Jais. Toppen ligger 1489 meter over havet. Det var likevel bare en gjennomsnittsstigning på pene 5,6 prosent. Ineos-rytter Tobias Foss satt langt framme i feltet underveis, men det holdt derimot ikke helt for syklisten fra Vingrom da O'Connor satte opp farten mot slutten. UAE-rytteren Jay Vine tok annenplassen og tok over sammenlagtledelsen. Han er elleve sekunder foran landsmann O'Connor. Foss falt fra sin fjerdeplass til sjuendeplass i sammendraget. Det skiller 33 sekunder opp til ledende Vine. Torstein Træen (Bahrain-Victorious) var også med i finalen, men også han måtte slippe noen sekunder på slutten. Vegard Stake Laengen var som vanlig fartsholder for UAE-laget, men slapp seg ned mot slutten. (NTB)

Feb 21, 2024 - 16:30