Ødegaard med to målgivende i største ligaseier på over 12 år

Arsenal herjet mot byrival West Ham og scoret fire mål før pause. Martin Ødegaard og hans mannskap ga seg ikke før det stod 6-0. Det er Arsenals største seier i ligaen på 12 år. Vi må tilbake til 2012 for å finne en like stor seier for rødtrøyene i ligaen, da ble Blackburn slått 7-1. 6-0 seieren er Arsenals nest største borteseier i historien. Bare en 7-0 seier borte mot Standard Liège i cupvinnercupen i 1993 er større. Arsenal henger med helt i tetsjiktet i Premier League. Med en 3. plass – to poeng bak serieleder Liverpool er det virkelig tett i toppen. Midtstopper William Saliba sendte bortelaget i føringen med en kontant heading etter et hjørnespark 32 minutter ut i kampen. Få minutter senere ble Bukayo Saka felt av West Hams sisteskanse Alphonse Areola. Dommeren pekte på straffemerket og Saka satt selv inn 2-0 fra 11-meteren. Fire minutter senere stanget Gabriel Magalhães inn 3-0 til gjestene. Deretter spilte Martin Ødegaard løs Leandro Trossard, som banket ballen opp i lengste kryss. Dermed stod det 4-0 til pause og en hel haug av tilskuere ble sett på vei ut av stadion til halvtid. Målfesten fortsatte etter hvilen. Ødegaard var på nytt nest sist på ballen da Saka scoret sitt andre for kvelden. Og som det ikke var nok for hjemmelaget, skulle tidligere West Ham-kaptein Declan Rice strødd ytterligere salt i såret. Fra 25 meter limte han ballen i bortre hjørne, men hadde en behersket feiring av respekt for sin tidligere klubb. Flere mål ble det ikke på London Stadium. Arsenal kunne med det juble for sesongens andre 6-0 seier, etter å ha slått Lens med samme sifre i Champions League i november. West Ham skapte tilnærmet null og befinner seg nå på en 8. plass.

Feb 11, 2024 - 19:30