Holger Rune forsvant hodestups ut av Australian Open – sviktet mot lavt rangert franskmann

Den danske tennisyndlingen Holger Rune tapte overraskende mot Arthur Cazaux i 2. runde av Australian Open. Franskmannen er rangert som nummer 122 i verden. 21 år gamle Cazaux avanserte til 3. runde på bekostning av Rune med settsifrene 7-6 (7-4), 6-4, 4-6, 6-3. Franskmannen åpnet glimrende fra start og vant det første settet etter tiebreak, før han fulgte opp med seier i det andre settet. Underveis i det tredje settet trengte Rune behandling på det venstre kneet, men dansken reduserte likevel til 1-2. Det ble ingen snuoperasjon for 20-åringen, som allerede i sitt første servegame i det fjerde settet ble brutt av Cazaux. Franskmannen gjorde ingen feil i sine servegame, og 21-åringen tok dermed en real skalp på veien mot 3. runde i Australian Open. Dansken innehar 8.-plassen på verdensrankingen, og tidligere i år tok seg til finale i ATP250-turneringen i Brisbane. Rune har tennislegenden Boris Becker som trener, men tyskeren fungerer ikke som 20-åringens trener ringside i turneringen. Han er i stedet TV-ekspert. (NTB)

Jan 18, 2024 - 14:30