Hattrick i VAR-straffer ga Qatar finaleseier i asiamesterskapet

Jordan ga fansen håp om en ny sensasjonsseier, men tre VAR-straffespark satt inn av Akram Afif ga Qatar 3-1-seier i finalen i asiamesterskapet. Qatar var både vertsland og tittelforsvarer, men askeladden Jordan hadde mange tilhengere på tribunen i Lusail. Alle straffeavgjørelsene virket korrekte, selv om dommeren ikke blåste umiddelbart. I det 20. minutt stormet Afif inn i feltet. Abdallah Nasib løp etter ham og traff ham bakfra så han falt. Afif tok straffesparket selv og skjøt lavt i hjørnet. Så tok han fram et fotballkort og holdt det opp for kameraene med forbokstaven til konas navn skrevet på baksiden. Jordan, som tok seg til finale med nesten samme lag som i september ble utklasset og slått 6-0 av Norge på Ullevaal, satt inn en voldsom offensiv i 2. omgang, og Qatar-keeper Meshaal Barsham ble tvunget til flere feberredninger. I det 67. minutt kom utligningen. Et innlegg gikk over Qatar-innbytter Ismael Mohammed, som feilberegnet ballbanen, og ble vakkert tatt ned av Yazan Al-Naimat, som banket den inn til 1-1. Gleden skulle vare bare et par minutter. Ismael revansjerte seg da han førte ballen inn i Jordans 16-meter og ble felt av Mahmoud Mardi. Igjen måtte VAR inn før dommeren pekte på straffemerket. Afif skjøt igjen, i samme hjørne, og scoret sitt sjuende mål i mesterskapet. På overtid kom Afif gjennom og ble felt av keeper. Først markerte dommeren for offside, men etter en ny tur til VAR-monitoren dømte han straffespark for tredje gang i kampen. Denne gang skjøt Afif i motsatt hjørne. Han ble dermed både matchvinner, asiamester og målkonge for Qatar, som kan kalle seg asiatiske mestere. (NTB)

Feb 10, 2024 - 19:30