Travtriumf for TV-profil gir over én million: – Min største seier

1 month ago 9


 Eirik StenhaugMorten Langli jubler med pokalene etter Derby-seieren. Foto: Eirik Stenhaug

Morten Langli (50) forbindes gjerne med stødige fotballkommentarer på TV 2.

søndag 8. september kl. 20:43

Søndag vant han et av norsk travsports største løp, Derby, der førstepremien var på 850.000 kroner.

I tillegg til å eie hesten Charron, er han og samboer Elise Holt (31) også oppdrettere. Det gir 20 prosent ekstra - slik at de passerer én million kroner.

– Travoppdrett er hobby og lidenskap for oss, sier Langli til VG.

 Eirik StenhaugGeir Vegard og sønnen Magnus Teien Gundersen kjempet om seieren med hver sin hest i Derby på Bjerke. Det endte med seier til faren (nærmest). Foto: Eirik Stenhaug

Charron var bare nestfavoritt til å vinne.

– Just Like Heaven var nesten tidenes Derby-favoritt, men vi har slått den en gang før i år. Den gang galopperte Just Like Heaven. Denne gang gikk begge feilfritt, og vi vant likevel.

Langli og samboer Holt kastet seg rundt halsen på hverandre på sitt faste bord i restauranten på Bjerke Travbane etter målpassering:

– Dette er helt rått. Dette var et sykt oppløp. To fantastiske hester, kusket av far og sønn. Jeg vant for fire år siden som eier av Iggy B.R., men selv om premiesummen er lavere nå, så føles dette enda større, fordi hesten er født og oppvokst hos oss. Vi eier også faren Code Bon og moren Golden Feline.

– Som å banke ballen i krysset foran 90.000 tilskuere, sier han med fotballanalogi.

Begge hestene som kjempet om Derby-seieren søndag, er trent av Gundersen-stallen. Geir Vegard Gundersen vant etter en kanonavslutning med Charron foran sønnen Magnus Teien Gundersen med Just Like Heaven. Geir Vegard Gundersen tangerte dermed Gunnar Eggens rekord med ti Derby-seirer som travtrener og kusk. Begge hestene fikk 1,13.0a/2600m.

Langli/Holt eier syv avlshopper. Hestene deres står dels på hennes gård på Kløfta, dels ute hos samarbeidspartnere.

PS: Frivoll Gorm vant kaldsblods-Derby. Trener Øystein Tjomsland vant dermed Derby for sjette år på rad.

Read Entire Article