Tesla bykser på sterke tall for leveranse

2 months ago 338


Apple slår nye rekorder på en ellers grønn Wall Street

Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Etter en svak start på dagen, snudde de toneangivende indeksene til grønt på aksjemarkedene i New York.

Slik gikk det på Wall Street tirsdag:

  • Dow Jones er opp 0,41 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq er opp 0,84 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,62 prosent

Tidligere i kveld har lederen for den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, Jerome Powell deltatt i en panelsamtale med sjefen for den europeiske sentralbanken, Christine Lagarde.

I samtalen sa Powell at den amerikanske økonomien er på vei til å kjøle seg ned, men at andre medlemmer av Federal Reserve fortsatt ønsker å se at prisveksten avtar ytterligere, før de kan erklære seier mot inflasjonen.

– Vi vil bare forstå at nivåene vi ser er en sann lesning av underliggende inflasjon, sa han, rapporterer nyhetsbyrået AP.

Tesla stiger

Aksjen til elbilprodusenten Tesla stiger etter at de nylig leverte tall for produksjon og leveranser for andre kvartal.

Det er spesielt tallene for leveranser som overrasker analytikerne på oppsiden.

Leveransene for perioden kom inn på 440.000. Analytikerestimatet på forhånd var på 436.000, skriver CNBC. Tesla sa at de samtidig produserte 411.000 biler.

Det totale antallet leveranser i andre kvartal er riktignok ned 4,8 prosent fra samme periode i fjor. Da endte leveransetallene på rundt 466.000 biler.

Aksjen er opp 10,20 prosent.

Rekord for Apple

Teknologiselskapet Apple satt ny «all-time-high» intradag, tirsdag.

For første gang var kursen for en aksje oppe i 220,34 dollar. Den forrige rekorden var fra den 12. juni. Da var kursen 220,20 dollar. Det skriver CNBC.

Aksjen har steget mye i det siste etter at selskapet tidligere i sommer annonserte at de skal satse mer på kunstig intelligens.

Apple-sjef Tim Cook introduserte den nye AI-funksjoner til iPhone og andre Apple-produkter som samlet har fått navnet «Apple Intelligence». Det ble også klart at de har inngått et samarbeid med OpenAI som gjør at ChatGPT skal integreres i iPhone gjennom Siri-funksjonen.

Apple endte dagen med en kurs på 220,27 dollar. Det er bedre enn den forrige rekoden somm ble satt i går på 216,75 dollar per aksje.

Forkortet uke

Mandagen markerte første dagen i det nye halvåret. Samtlige av de tre indeksene endte dagen med oppgang.

Denne uken er forkortet siden amerikanerne feirer nasjonaldagen den 4. juli på torsdag. Børsene stenger også tidlig i morgen, onsdag i forbindelse med feiringen.

Read Entire Article