Drektige Bonnie ble jaget og skambitt av hund: – Grufullt

3 months ago 275


– Det er en forferdelig tragedie dette. Vi har hatt hester her siden 2017, som har vært trygg hele tiden og det har aldri vært spørsmål om at et dyr skulle kunne seg inn i gjerdet her, Monica Paulsen Waage.

– Det er et stort sjokk, og nå går vi bare rundt i frykt for at hunden skal komme tilbake. Det er bare grufullt.

Hun eier et småbruk i bygda Botnhamn på Senja. Et lite sted hvor alle kjenner alle.

Datteren Elisabeth Nordli Waage blir like i nærheten, og sammen tar de seg av tre hester på småbruket. To eier de selv, mens den tredje hesten shetlandsponnien Bonnie har de på fôr.

– Meningen var at Elisabeth skulle få føllet i magen til Bonnie, forteller Monica.

Føllet skulle komme til verden om cirka to måneder, men nå står både livet til Bonnie og føllet i fare etter at hun fredag ble angrepet av hund men hun sto i sitt eget gjerde ute i Botnhamn.

– 20 til 30 sår

I et innlegg på Facebook sent fredag kveld skriver Elisabeth at de har snakket med vitner som har observert en større svart hun løpe etter Bonnie.

– Denne hunden har gått inn før å ta ho. Ho har store bittsår på bakbeina der ett går rett på en muskel på innsiden av låret og et anna går rett i ei sene på utsiden av foten. Ho har x antall andre rifter og sår, anslagsvis mellom 20 til 30 sår totalt. Vi vet rett og slett ikke fordi det dukket opp flere og flere jo mer vi fikk barbert, forteller hun i innlegget.

Monica sier datteren er så trist og gråtkvalt at hun ikke klarer å la seg intervjue av avisen, derfor tar mamma Monica seg av dette. For de ønsker gjerne at historien skal komme ut.

– Vi ønsker tips og observasjoner om noen har sett noe som kan belyse saken. Vi anslår at dette må ha skjedd mellom klokken 12 og klokken 13 fredag, sier Monica.

Veterinær

Når det oppdaget det som hadde skjedd fredag ringte de straks til veterinær som kom til stedet. Veterinæren skylte, barberte og tok seg av sårskadene til Bonnie, og satte i gang en antibiotika-kur.

Kort tid etter at veterinæren var dratt, begynte Bonnie å puste voldsomt og viste flere tegn på at traumene den var påført hadde ført til at den lille inne i magen ville ut. Siden føllet med all sannsynlighet ikke er levedyktig utenfor magen så tidlig, måtte de tilkalle veterinær på nytt.

– Vi fikk beskjed om at vi måtte gi Bonnie smertestillende, selv om hun helst ikke skal ha det siden hun er drektig. Veterinæren sa at det er svært lite sannsynlig at føllet vil overleve, det må et mirakel til om det skal overleve, sier Monica.

– Hun er ikke i aktiv fødsel, men viser tegn til at ho skal i fødsel snart.

DREKTIG: Her står drektige Bonnie torsdag, dagen før hun ble angrepet, og spiser grønt gress ute. Foto: Privat

Monica har satt opp kamera og følger nå med Bonnie hele tiden.

– Vi har en tøff uke foran oss.

At på til har de fått beskjed om at også livet til Bonnie står i fare.

– Hesten er så traumatisert og med de skadene hun er påført er det ikke sikkert hun overlever, sier Monica.

Vil anmelde

De ringte politiet fredag og varslet om det som hadde skjedd.

– Politiet hadde ikke tid til å rykke ut, sier Monica.

De synes det er vanskelig og kritikkverdig at ikke politiet kom.

– Vi ringte igjen til politiet i morges, lørdag morgen, men politiet hadde fortsatt ikke kapasitet til å rykke ut. I mellom tiden går det en hund løs her i Botnhamn. Det kan jo være fare for både unger og andre dyr i området, sukker Monica.

Mandag vil de anmelde saken.

Politiet: – Har snakket med hundeeier

Operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt bekrefter at politiet ikke hadde kapasitet til å rykke ut fredags kveld.

–Det var så hektisk fredags kveld, at vi rett og slett ikke hadde kapasitet, sier Augensen.

Politiet har lørdag funnet frem til hundeeier og har vært i kontakt med dem.

– Vi ble oppringt av de som hadde hestene nå lørdags formiddag om at hundene var ute og løp fritt igjen. Vi har ringt opp hundeeier. Han forklarte at hunden hadde hoppet ut av et vindu i går og rømt, sier Augensen.

SKAMBITT: Bonnie har store skader etter hundeangrepet. Foto: Privat

– Hundeeier forsikret at hunden nå ble tatt vare på slik at den ikke skulle rømme igjen. Hundeier ble også gjort kjent med at det er båndtvang, sier han videre.

Augensen sier hesteeier skal anmelde dette mandag og at det da vil bli en etterforskningssak ved politistasjonen på Finnsnes.

– Vi anser at det ikke er nødvendig å sende ut en patrulje dit i dag, da vi har vært i kontakt med hundeier som sier de har kontroll på hunden, sier Augensen.

Read Entire Article