Den 31 år gamle turnuslegen skulle legge seg etter en lang vakt, da hun ble brutalt voldtatt og drept inne på sykehuset der hun jobbet.
lørdag 17. august kl. 12:43Lørdag legger alle helsearbeidere i India ned arbeidet i protest.
Det er den største streiken i landet på et tiår. Alle sykehustjenester, unntatt de akutte, ble lørdag morgen stengt over hele landet.
Den omfattende protesten skal vare i 24 timer.
Bakgrunnen er at en kvinnelige lege ble voldtatt og drept på et seminarrom på RG Kar-sykehuset i storbyen Kolkata, tidligere Calcutta, i den indiske delstaten Vest-Bengal fredag for litt over en uke siden.
Etter en utmattende dag på et av Indias eldste sykehus, skulle hun ha seg litt søvn etter en vakt som kunne vare opptil 36 timer.
Dagen etter ble hennes delvis nakne kropp funnet av kolleger, ille tiltredt oppe på podiet i seminarrommet. Drapet inne på sykehuset omtales som barbarisk.
Navnet til den drepte legen er ikke offentliggjort.
En mann som jobbet frivillig på sykehuset er arrestert og siktet for voldtekten og drapet.
Folkeraseriet over hendelsen har nådd høyder som fikk den indiske legeforeningen til å trappe opp streiken som startet i det små mandag denne uken.
Onsdag tok titusenvis av kvinner og menn til gatene i det som har blitt kalt den største og mest historiske «Ta natten tilbake»-marsj – i protest mot drapet på den kvinnelige legen i Kolkata.
– Hør; 50 prosent av legene i dette landet er kvinner, 90 prosent av sykepleierne er kvinner. Vi vil at myndighetene skal ta ansvar for deres sikkerhet ved å erklære sykehusene i dette landet som sikkerhetssoner akkurat som på flyplasser og rettssaler, sier Dr. Johnrose Jayalal som er president i den indiske legeforeningen (IMA).
Han er dypt bekymret over sikkerheten til kvinnelige leger og den økende volden generelt som leger møter fra pasienter og deres familier på indiske sykehus.
Nå stilles det kritiske spørsmål til hvorfor legen ikke hadde andre steder å gå å hvile etter vakt enn på et seminarrom.
– Jeg er fremdeles traumatisert av det som skjedde med kollegaen min på sykehuset vårt, sier Devalina Bose (27).
– Jeg sliter med å sove om nettene. Jeg tok selv en liten lur i et rom bare noen få meter fra der hun ble drept samme natt, sier Devalina til BBC.
Hun la seg til å sove i et rom hun ikke kunne låse, og var redd for sikkerheten sin på storsykehuset som behandler 3 500 pasienter hver dag.
I india har det vært tilfeller der leger har blitt banket opp når en pasient har dødd, forteller presidenten i legeforeningen.
Lørdag ble det kjent at Indias helsedepartement vil sette ned en kommisjon som skal se på hva som kan gjøre for å sikre landets helsearbeidere på jobb, i følge Times of India.
Den siste uken har tusenvis av kvinner har tatt til gatene for å protestere mot den økende seksuelle volden og trakasseringen av kvinner i India.
Dagen før den kvinnelige legen ble drept, ble liket av en 31 år gammel sykepleier funnet i delstaten Uttarakhand nord i India. Hun var bortført, voldtatt og drept.
Familien hennes meldte henne savnet. 30. juli. Ingen hadde hørt noe fra henne etter at hun gikk av vakt den dagen.
Også dette seksualiserte drapet har ført til store folkelige protester. Kvinnekongressen har krevd dødsstraff for ugjerningen.
Etter en omfattende politijakt, ble en 28 år gammel arbeider arrestert.
Han har i avhør innrømmet at at han bortførte sykepleieren om kvelden 30. juli, at han voldtok og kvalte henne og stakk av med mobiltelefon hennes og 3000 rupi som hun hadde i kontanter.
– Min søster var skilt og strevde for å oppdra sin 11 år gamle datter. Datteren hennes har gått inn i en depresjon etter drapet. Den skyldige må gis dødsstraff slik at ingen våger å begå slike avskyelige handlinger igjen, har offerets søster uttalt.
Protestene som nå sprer seg i India ligner demonstrasjonene som oppsto i landets hovedstad, etter at en 23 år gammel kvinnelig medisinstudent ble voldtatt og mishandlet av seks menn på en buss i New Delhi i 2012. Hun ble kastet ut av bussen etter overfallet.
Det brutale drapet rystet en hel verden. Fire menn ble dømt til døden. En begikk selvmord i fengselet og en var tenåring og fikk ikke dødsstraff.
India opplevde mer enn en dobling i antall voldtektssaker fra 1990 til 2008. Etter den grufulle voldtekten i New Delhi har vold mot kvinner kommet sterkt i søkelyset.
Blant annet har det blitt innført strengere straffer for gjengvoldtekter i landet.