Verdenscuplederen seiret igjen

Verdenscupleder Ida Marie Hagen tok nok en seier i kvinnenes kombinert i estlandske Otepää lørdag etter et fantastisk langrenn. Det var Hagens femte verdenscupseier denne sesongen, og i karrieren totalt. Japanske Haruka Kasai vant overraskende hoppdelen og gikk først ut i lørdagens langrenn. Verdenscupleder Hagen startet 31 sekunder bak lederen, mens Hagens langrennsfart er såpass god at det ikke var noen overraskelse da hun raskt blandet seg inn i tetkampen. Midtveis i løpet gikk Hagen ifra, men Kasai holdt inn til 2. plass. Lørdag var dermed første gang denne sesongen hvor det norske laget ikke tok de to øverste plassene på pallen. Gyda Westvold Hansen startet hele 41 sekunder bak Kasai, etter å ha trøblet i hoppbakken, men endte på 3. plass. Mari Leinan Lund gikk i mål som nummer fem, 37,4 sekunder bak Hagen. Marte Leinan Lund og Hanna Midtsundstad hadde langt opp til teten før langrennet og endte et stykke bak teten i mål, på henholdsvis 14.- og 21. plass.

Feb 10, 2024 - 16:30