Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

Regjerende verdensmester Spania vant den første finalen i Nasjonsligaen for kvinner, da Frankrike ble slått 2-0 i Sevilla onsdag kveld. Aitana Bonmatí – som vant Gullballen for 2022/23-sesongen – sendte Spania i ledelsen etter en drøy halvtime. Målet kom etter et presist innlegg fra Olga Carmona, som ble matchvinner i VM-finalen i fjor sommer. Snaue ti minutter etter pause doblet Mariona Caldentey ledelsen, og Frankrike klarte aldri å gjøre det spennende på slutten. Dermed vant Spania mot Frankrike for første gang i historien. De to nasjonene hadde møttes 13 ganger tidligere. Frankrike hadde vunnet ti av dem, mens tre hadde endt uavgjort. Onsdagens seier ble i tillegg satt foran et rekordstort publikum for det spanske kvinnelanslaget. 32.657 tilskuere ble annonsert på Estadio La Cartuja.

Feb 28, 2024 - 22:30