Ruud våknet etter svak start – utklasset Rune i showturnering

Tennisprofilen Casper Ruud åpnet Ultimate Tennis Showdown-turneringen på Fornebu med 3-1 mot danske Holger Rune. Formatet i UTS er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. Den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen. Det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng. Ruud fyrte opp publikumet på det som er svært nær hans virkelige hjemmebane. 25-åringen fra Snarøya havnet imidlertid tidlig under mot en påskrudd Rune. – Det er trykk fra Rune og en litt hanglende start fra Ruud. Han kommer ikke helt i gang, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø. Rune fortsatte å styre på parketten på Fornebu og vant første omgang med 21-6. Men så kom Ruud tilbake, og vant 14-13, 17-12 og 13-12 i de neste tre omgangene. Dermed vant han kampen 3-1. – Unnskyld, folkens. Jeg håper jeg slo alle mine dårligste slag denne omgangen, sa Ruud etter første omgang. I annen omgang løftet nordmannen spillet mye og utlignet med 14-13-seier, før han gikk opp i ledelsen med 17-12 i omgang nummer tre. (NTB)

Feb 9, 2024 - 22:30