Norge videre til hovedrunden – Færøyene tapte mot Polen

Det ble en jevn kamp mellom Polen og Færøyene i gruppespillskampen i EM i Berlin mandag kveld. Færøyene rystet Norge lørdag kveld og var avhengige av å slå Polen for å ha sjans til å ta seg videre i mesterskapet. Polen hadde tapt alle sine EM-kamper, og spilte kun for æren. Lagene fulgte hverandre tett hele første omgang, og det sto 15–15 til pause. Nok en gang var EMs toppscorer Elias Ellefsen á Skipagøtu sentral for det færøyske laget og briljerte med unike scoringer. – Man ser nesten ingen spillere i internasjonal herrehåndball som er så sentral på et landslag, sa NRKs håndballekspert Håvard Tvedten på NRK Sport. Da det gjensto syv minutter sendte Piotr Jedraszczyk Polen opp i en tomålsledelse. Skipagøtu reduserte, men Jedraszczyk økte til 29–27 i 56. minutt. – De står bra nå, Polen, sa Tvedten. Så dro polakkene ifra og vant til slutt 32–28. – Det var veldig trist at EM skulle ende sånn med publikum her, men vi håper vi kan få en fin kveld med dem i kveld, sier Óli Mittún til NRK etter tapet. Mange færøyske supportere har nemlig fylt tribunene i Berlin, og heiet frem landslaget. Etter kampen mot Norge sa Mittún at de dessverre ikke kunne feire med fansen, men i dag avslører han at det blir en øl, tross tapet. Siden Færøyene ikke tok poeng mot Polen er Norge med videre til hovedrunden før kveldens kamp mot Slovenia, som leder gruppe A. Likevel er det viktig å slå Slovenia for at Norge skal få med seg to poeng til hovedrunden. Om Norge ikke vinner i kveld, må håndballherrene antakelig vinne alle kampene i hovedrunden for å ta seg videre derfra.

Jan 15, 2024 - 20:30