Kolstad tok NM-gull – slo Elverum 27-23 i finalen

En strålende første omgang la grunnlaget for Kolstad i 27-23-seieren over Elverum i NM-finalen i håndball søndag. – Det var deilig. Vi spiller en fantastisk 1. omgang der vi tar et langt skritt i riktig retning, men så surrer vi det til i annen omgang med masse bom og dumme feil. Vi står i det og vinner til slutt. Det er jeg stolt over, sa Sander Sagosen til TV 2. Trønderne ledet 18-11 til pause etter et sterkt siste kvarter av den første omgangen. Kolstad satte inn et rykk midtveis i 1. omgang. Da gikk trønderne fra 7-7 til 10-7, og etter hvert ble ledelsen økt ytterligere. Elverum kom ut i 2. omgang med mer energi og reduserte fort til 15-18. Den luken holdt seg lenge før Kolstad langt på vei sikret seieren med firemålsledelse med tre og et halvt minutt igjen. Den luken ble aldri tettet, og dermed kunne Kolstad juble for sitt annet NM-gull på to år. Kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber. Blant dem som har sluttet seg til klubben er Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud. I fjor høst ble det imidlertid kjent at klubben slet hardt økonomisk. Det førte til at mange spillere måtte ned i lønn. Tidligere i februar signerte Sagosen ny kontrakt med laget fra hjembyen. Kolstad og Elverum møttes også i fjorårets NM-finale. Der stoppet Kolstad rivalens rekke på fire NM-gull på rad. Elverum står med fem NM-titler siden 2009/10. (NTB)

Feb 25, 2024 - 19:30