Ingen norske gull i ungdoms-OL

Norge vant hopprennet i blandet lagkonkurranse kombinert i ungdoms-OL, men greide ikke å henge med i langrennet og ble nummer fem. Dermed forsvant Norges siste gullsjanse i lekene i Gangwon. Med Ingrid Låtes svev på 105,5 meter som høydepunkt skaffet Norge seg 13 sekunders forsprang til Finland og 15 til Italia. I langrennet startet det bra, og Sverre Kumar Lundeby vekslet i ledelse. Nora Helene Evans tapte mye på 2. etappe og vekslet som nummer fem, 45 sekunder bak lederen. Også Låte og Erik Leiramo tapte tid, om ikke flere plasseringer. Finland vant foran Slovenia og Italia. Dermed står Norge etter nest siste konkurransedag fortsatt med fire sølv og tre bronse i ungdomslekene i Sør-Korea, som gir 23.-plass på medaljeoversikten. Den toppes av Italia med 11 gull. Sverige har fire gull, Finland tre og Danmark ett. Ingen norske skal i aksjon på lekenes siste dag torsdag. (NTB)

Jan 31, 2024 - 11:30