Henrik Christiansen nummer fem i EM-finalen på 800 meter fri

Henrik Christiansen ble nummer fem i EM-finalen på 800 meter fri. Han svømte på 7.50,88 og var 4,68 sekunder bak den ukrainske vinneren Mykhailo Romantsjuk. Dimitrios Markos fra Hellas tok sølv og Zalan Sarkany fra vertsnasjonen Ungarn bronse. Kristiansen var 1,59 sekund fra medalje. Christiansen var sist etter 100 meter, men svømte seg noen plasser framover i feltet. Romantsjuk var det lite å gjøre med, men nordmannen bet seg fast og truet en stund med å melde seg på i medaljekampen. Til sist ble det for langt fram. Christiansen tok den åttende og siste finaleplassen med 7.55,62 i kvalifiseringen. Jon Jøntvedt ble nummer ni med 8.01,04. (NTB)

Jun 19, 2024 - 22:30