Brann slo LSK Kvinner for første gang på nesten to år

Rakel Engesvik sikret tre poeng for Brann da de slo LSK Kvinner 1-0 i Bergen i Toppserien lørdag. Det var Branns første seier mot LSK Kvinner siden august 2022. Brann var mest på hugget fra start, og hadde mange trekk mot LSKs halvdel, hvor det ble vernet stort om egen boks. Ti minutter inn i kampen var Johanna Renmark marginer unna, men skuddet endte rett på keeper Cecilie Fiskerstrand. Sjanserike siste minutter før pause kunne ha sikret hjemmeledelse halvveis inn i kampen, men kombinasjonen av dårlige avslutninger og en god Fiskerstrand gjorde at de gikk i garderoben til 0-0. LSK hadde på sin side nok med å forsvare seg. Få minutter inn i andre halvdel hadde Brann igjen flere gode muligheter, men avslutningene var ikke av den farlige sorten. LSK var ikke i nærheten av å skape noe. – Nå må ballen snart sitte i mål, sa NRKs kommentator Patrick Rowlands etter 52 minutter, da Brann fortsatt bare leverte halvsjanser av forskjellig grad. Samtidig kostet det for LSK å ligge i forsvarsblokka så lenge. Så, etter 78 minutter, satt den for Brann. Signe Gaupset drev fremover med ballen og spilte ut til Nora Eide Lie. Hun slo inn igjen i boksen, der Rakel Engesvik scoret kampens eneste mål. De siste minuttene av kampen var LSK mer inne på Branns banehalvdelen, men maktet ikke å skape noe. Brann på sine side hadde god kontroll. Etter lørdagens kamp er Brann på tredjeplass på tabellen med 22 poeng, mens LSK Kvinner ligger på femteplass med 17 poeng.

Jun 8, 2024 - 21:30