Absurde selvmål ødela for Molde

Det ble 2–2 og poengdeling i kampen mellom medaljekandidatene Molde og Viking. – Vi kommer tilbake i kampen igjen, det skal vi ta med oss. Vi får ett poeng, men vi er ikke fornøyd med det, sier Molde-profil Kristian Eriksen til TV 2. Viking-profil Zlatko Tripic er misfornøyd med poengdeling. – Det er et sterkt bortepoeng, men det er skuffende at vi gir fra oss ledelse og initiativ på 2-1, sier han til NRK. – Vi gir initiativet til Molde, og de er på slutten nærmere 3-2 enn det vi er, sier lyngdølen videre. Det skjedde etter blant annet to absurde selvmål fra Moldes side. Blåtrøyene fikk en pangstart på oppgjøret, da Fredrik Gulbrandsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun syv minutter spilt. Feiringen var noe avmålt, fordi det så ut til at han lå på offsidegrensen. Målet ble imidlertid stående. Viking skulle svare moldenserne. Det skjedde med god hjelp fra Isak Amundsen, som noe klønete sendte ballen i eget nett. Dermed var lagene like langt. Få sekunder ut i andre omgang snudde Viking til 2–1. Det var Patrick Yazbek som headet ballen i stolpen, via keeper Sean McDermott, og i nettet. Molde var ikke ferdige, og de svarte med en lekker lobb fra Kristian Eriksen. Senere skulle nok en absurd situasjon oppstå, der Viking-keeper Patrik Gunnarsson bommet totalt på en utrustning, og Aaron Samuel kunne sette ballen enkelt i mål. Men dommerne så en offside på Samuel, og målet ble annullert av VAR. Dermed fikk ingen av lagene satt ordentlig press på lag som Bodø/Glimt, Brann eller Fredrikstad.

Jun 2, 2024 - 17:30