Wall Street: Beste første ni måneder av året for S&P 500 siden 1997

6 days ago 6


Alle de tre store indeksene avslutter den historisk tøffe måneden i pluss.

Alle de tre store indeksene avslutter kvartalet i pluss. Bildet er fra en tidligere anledning på Wall Street. Foto: Richard Drew / AP

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres

Ikke siden 1997 har årets ni første måneder vært sterkere for S&P 500-indeksen enn i år. Den gang var økningen nær 28 prosent, mens den i år har vært på om lag 20 prosent.

I tredje kvartal steg S&P 500 med rundt fem prosent.

Bull-markedetBull-markedetEt bull-marked er en periode i finansmarkedet der prisene på aksjer, obligasjoner, eller andre eiendeler stiger eller forventes å stige over lengre tid. har overlevd årets historisk sett svakeste kvartal, sier Emily Bowersock Hill, CEO i Bowersock Capital Partners, ifølge CNBC.

– Det vil sannsynligvis fortsette minst ut året, siden inntjeningen forblir sterk, rentene senkes og forbrukerne fortsatt bruker penger, sier hun.

Slik ser det ut på de tre toneangivende indeksene ved stengetid kl. 22:

  • S&P 500-indeksen er opp 0,4 prosent
  • Dow Jones-indeksen er opp 0,04 prosent
  • Nasdaq Composites-indeksen er opp 0,4 prosent

Mandag er siste handelsdag i september og dermed også avslutning på tredje kvartal. Historisk sett er September den svakeste måneden for amerikanske børser, ifølge CNBC.

Tidligere denne måneden løftet sentralbanken i USA stemningen ved å levere et dobbelt rentekutt. USAs sentralbanksjef holdt i kveld en ny tale, uten at det ga betydelige endringer i renteforventningene, skriver Reuters.

Slik har det gått med noen av de mest populære aksjene i år, ifølge Google Finance:

  • Nvidia: 152,1 %
  • Meta: 65,3 %
  • Netflix: 51,4 %
  • Apple: 25,5 %
  • Alphabet: 20 %
  • Microsoft: 16 %
  • Tesla: 5,3 %

Turbulent for bil-aksjer

De USA-noterte aksjene til den kinesiske elbilprodusenten Nio steg over 15 prosent i tidlig handel, men kommer deretter en del tilbake til en oppgang på rundt 3 prosent. Aksjen fikk fart etter nyheter om at aksjonærene tilfører selskapet 1,9 milliarder dollar (20 milliarder kroner), ifølge Bloomberg.

Analytikere tror de nye investeringene vil gjøre slutt på debatten om pengebehovet og bidra til å øke kontantstrømmen på nær, skriver nyhetsbyrået.

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla faller derimot 0,5 prosent.

Den fransk-italienske bilprodusenten Stellantis, kjent for merker som Chrysler, Dodge, Jeep og Maserati, stuper 13 prosent i USA, etter å ha falt omtrent like mye på Milano-børsen tidligere på dagen.

– Forverringen i den globale industrisituasjonen fører til lavere prognoser for 2024, samtidig som konkurransesituasjonen har blitt skjerpet på grunn av økt bransjetilbud og økende konkurranse fra kinesiske aktører, skriver bilprodusenten.

I Oslo endte børsen opp 0,7 prosent, mens europeiske børser falt. Oljeprisen er om lag 20 cent lavere for dagen på 71,8 dollar fatet.

Les på E24+

Aksjepanelet: 10 aksjer vi anbefaler akkurat nå

Read Entire Article