Tormod Lonsedal er ny ordførerkandidat i Stavanger

5 days ago 5


– På bakgrunn av situasjonen som er oppstått etter at Sissel Knutsen Hegdal har trukket seg som ordfører må bystyregruppen velge en ny ordførerkandidat. Gruppestyret ønsker at det skal gjennomføres en nominasjonsprosess som sikrer at alle stemmene i bystyregruppen blir hørt, står det i pressemelding som er sendt ut tirsdag.

Tormod Wilson Losnedal er 37 år samboer og har tre barn. Han er utdannet statsviter fra UIB.

– Nominasjonskomiteen konklusjon er at Tormod har tillit i bystyregruppen, han har erfaring, kompetanse og personlige egenskaper som totalt sett gjør at han er godt egnet til å håndtere en rolle som ordfører i Stavanger, står det videre i pressemeldingen.

Gruppestyret ønsker at kandidaten skal innstilles senest 2. oktober slik at valget kan gjennomføres på kommende bystyremøte 14. oktober

Losnedal har tidligere blant annet erfaring som politisk sekretær i Randaberg kommune før han ble rådgiver for bystyregruppen til Høyre og nå fra valget 2023 medlem i bystyret og gruppeleder.

Ordfører trakk seg

4. september ble det klart at Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal ønsket å trekke seg fra ordførervervet. Årsaken var at ordføreren hadde brukt partiets penger til eget forbruk.

Saken mot ordføreren er nå en politisak.

13. september ble det klart at Knutsen Hegdal hadde søkt om fritak fra vervet. Bystyregruppa til Stavanger Høyre har frem til nå jobbet med å finne et etterfølger.

Publisert 01.10.2024, kl. 12.20 Oppdatert 01.10.2024, kl. 12.29

Read Entire Article