Tesla-aksjonær saksøker Elon Musk

4 months ago 33


Musk beskyldes for å ha brukt innsideinformasjon da han solgte Tesla-aksjer for 7,5 milliarder dollar.

Elon Musk er på dypt vann – igjen. Nå mener en aksjonær at han har brukt innsideinformasjon før han dumpet Tesla-aksjer i fjor. Foto: JEANNE ACCORSINI/SIPA/Shutterstock / Shutterstock

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Aksjonæren Michael Perry hevder Musk solgte aksjer for over 7,5 milliarder dollar i slutten av 2022, basert på innsideinformasjon om skuffende produksjons- og leveringstall.

– Musk utnyttet sin posisjon i Tesla, og han brøt sine tillitsplikter overfor Tesla, heter det i søksmålet, skriver Reuters.

Ifølge søksmålet solgte Musk aksjene på ulike datoer i november 2022 og desember 2022. Søksmålet anklaget også Teslas direktører for å ha brutt deres tillitsplikt ved å la Musk selge aksjene.

Musk og Tesla har ikke besvart Reuters’ forespørsel om kommentar.

Les på E24+

Advarer mot «nye» høyrisikofond

Solgte før kursfall

Perry hevder Musk solgte aksjene i november og desember 2022, etter å ha fått tilgang til konfidensielle data som viste lavere etterspørsel enn forventet.

Ifølge Perry fikk Musk vite at Tesla ikke ville nå målene sine for kvartalet. Før dette ble offentlig kjent i januar 2023, solgte Musk aksjer for 7,53 milliarder dollar.

Da tallene ble offentliggjort 2. januar, falt Tesla-aksjen med 12 prosent, skriver Bloomberg.

– Hadde Musk ventet med å foreta disse salgene til etter utgivelsen av materielle negative nyheter, ville salget hans ha gitt ham mindre enn 55 prosent av beløpene som ble realisert fra salgene hans i november og desember 2022, heter det i søksmålet gjengitt av Reuters.

Søksmålet er anlagt i Delaware Chancery Court, og Perry ber om at Musk må betale tilbake profitten fra aksjesalgene til Tesla.

Les også

Tesla-aksjonærer vil nekte Elon Musk milliardlønn

Skal stemme over lønn

Søksmålet er det siste i en rekke kontroverser rundt Musk og hans aksjehandler.

  • Tidligere i år ble Musk ilagt en bot av det amerikanske finanstilsynet (SEC) for å ha villedet markedet om Teslas planer.
  • Han blir også etterforsket av SEC for oppkjøpet av Twitter som han senere døpte om til X.
  • En gruppe ber nå også aksjonærene i Tesla om å stemme imot Elon Musks omstridte gigalønn. På selskapets generalforsamling i juni skal aksjonærene stemme over Musks lønnspakke på rundt 600 milliarder kroner.

Lønnspakken har tidligere blitt annullert av en domstol i Delaware. Domstolen konkluderte med at utbetalingen ikke var i aksjonærenes beste interesse.

Read Entire Article