Styreleder om aksjebyks i børsnykommer: – Vi fikk en attraktiv deal

5 months ago 80


Riggselskapet Ventura Offshore går på børs med Christen Sveaas og Arne Fredly på eiersiden. Styreleder mener selskapet blir «repriset i markedet til mer reelle verdier» etter kraftig kurshopp.

 Ventura Offshore eier blant annet boreskipet Carolina. Foto: Ventura Offshore

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Ventura Offshore går på børs etter et oppkjøp som har gitt selskapet to egeneide rigger og to rigger det drifter.

Riggaksjen gjorde et kraftig hopp da handelen åpnet og er opp 33 prosent i tolvtiden.

– Det er positivt å se at eksisterende og nye aksjonærer deler vår entusiasme for casen. Dette er kanskje en reprising gitt at vi fikk kjøpt dette selskapet fordi vi beveget oss raskt og effektivt og fikk hentet nødvendig kapital, sier styreleder Gunnar W. Eliassen til E24.

– Vi fikk en attraktiv deal som i dag blir repriset i markedet til mer reelle verdier, sier han.

 Christen Sveeas og Arne Fredly er blant eierne når Ventura Offshore børsdebuterer. Foto: Berit Roald / NTB, Berg-Rusten, Ole / NTB Scanpix

Ser «reprisingspotensiale»

Ventura ble startet i februar og kjøpte i vår virksomheten til det brasilianske selskapet Petroserv Marine for 280 millioner dollar, finansiert med en emisjon på 170 millioner dollar og et obligasjonslån på 130 millioner dollar.

Milliardær Christen Sveaas er største aksjonær, etterfulgt av det amerikanske hedgefondet Condire. Arne Fredlys Apollo Asset Limited er også tungt inne i Ventura Offshore.

I kapitalinnhentingen i forkant av noteringen på Euonext Growth ble kursen satt til 21 kroner, mens aksjen nå handles for 28 kroner.

Selskapet eier og drifter et boreskip og en såkalt halvt nedsenkbar borerigg. I tillegg står det for driften av et boreskip og en borerigg.

Les også

Seadrill selger rigger for 3,6 milliarder kroner

Ifølge Eliassen er selskapet i utgangspunktet fornøyd med riggene det har i dag.

– Vi mener at enhetene i seg selv har et signifikant reprisingspotensiale med nye kontrakter i 2026.

– Når det er sagt, så kommer vi til å være opportunistisk og se på muligheter. Vi er heldige som har en sterk aksjonærbase, som har uttrykt støtte dersom vi finner verdiskapende vekstmuligheter, sier han.

Begge de egeneide riggene er på kontrakt med Petrobras frem til våren 2026.

– Når disse enhetene er i posisjon til å få nye kontrakter kan en legge til grunn dagens markedsrater. Da har dette et enormt reprisingspotensiale, hvor dagrater på 400.000 dollar per rigg ikke er urealistisk, sier Eliassen.

– Da er det snakk om en EBITDAEBITDADriftsresultat før av- og nedskrivninger. på nærmere 200 millioner dollar, sier han.

Venter gode år i riggmarkedet

Riggbransjen rører seg for alvor igjen etter flere år med kriser, og har fått et kraftig løft hjulpet av flåtekutt og stigende etterspørsel som har gitt et løft for utnyttelsen og dagratene.

– På dypvann, hvor Ventura har eksponering, mener vi at Brasil er det mest spennende markedet å være i, gitt den økte riggaktiviteten til Petrobras som forventer å ha over 30 enheter på kontrakt i løpet av de neste par årene, sier Eliassen.

Han trekker frem at det er få nye rigger under bygging i dag.

– Jeg tror vi er i en tidlig fase av en sykelsykelBetegnelse på en tidsperiode i markedet. som kan vare i veldig mange år.

Noteringen er gjort for å gi dagens aksjonærer mulighet til å handle aksjen, ifølge Eliassen.

– I forbindelse med kapitalinnhentingen vi gjorde for å finansiere oppkjøpet hadde vi en dialog med de større aksjonærene om at vi skulle ta dette selskapet på børs så fort som mulig. Det er den lovnaden vi nå leverer på.

Read Entire Article