Spøkefull Ancelotti før finalen: – Det er din feil

4 months ago 53


Carlo Ancelotti takker Joselu (med ryggen til) for to mål mot Bayern München i semifinalen. Foto: Mariscal / EPA / NTB

Hadde det ikke vært for Joselu hadde Carlo Ancelotti tenkt på noe helt annet enn fotball akkurat nå.

  • Bilde av Christian Dehlie Lokøy
lørdag 1. juni kl. 12:42

Kortversjonen

  • Joselu ble Real Madrids usannsynlige helt etter to sene mål mot Bayern München.
  • Carlo Ancelotti spøkte med Joselu om at de ikke er på ferie på grunn av ham.
  • Joselu opplever nå sin første Champions League-finale som spiller.
  • Ancelotti kaller finalen for årets farligste kamp.

Han ble den store helten med to sene mål i semifinalen mot Bayern München.

– Du kan ikke drømme om noe sånt. Det var umulig, sier Joselu til ESPN.

Etter at veteranen ikke slo til i favorittklubben Real Madrid i 2011/2012-sesongen dro spissen på en rundreise i Europa. Hele åtte klubber, alt fra Stoke og Newcastle i England til Hoffenheim og Frankfurt i Tyskland, var Joselu innom før han igjen endte opp i Real Madrid.

  • Du kan følge Champions League-finalen i VG Live!
ELLEVILT: Joselu snudde en ellevill semifinale til Real Madrids favør. Foto: JUANJO MARTIN / EPA / NTB

Klubbnomaden som ikke fikk det til i England ble hentet tilbake til Real Madrid fra spansk andredivisjon som en billig nødløsning.

– Det er din feil at vi ikke er på ferie nå, avslørte Real Madrid-trener Carlo Ancelotti at han hadde spøkefullt sagt til Joselu ifølge The Guardian.

– Finalen er den viktigste kampen, men også den farligste. Man må nyte at man er her, men så kommer bekymringen om at noe kan gå galt, fortsatte Ancelotti mer alvorlig.

Vinicius Jr. er også en av Real Madrids nøkkelspillere og har kjempet en hard kamp mot rasisme:

Med Joselu på laget har Ancelotti en skikkelig Real Madrid-supporter i sine rekker. I 2012 da Joselu hadde blitt solgt fra Real Madrid til Hoffenheim la han ut denne tweeten før Champions League-finalen:

«Kan noen sende meg en god link for å se Real Madrid?» tvitret Joselu. Tre dager etter tweeten tapte favorittlaget 2–1 borte mot Getafe.

Ikke nok med det. Da Real Madrid slo Liverpool i finalen i 2022 var Joselu å finne sammen med Real Madrid-fansen på tribunen.

– Det var kaos. Som en tur var det en katastrofe med sikkerheten og alt rundt, men det viktigste var at Real Madrid vant, sier Joselu til ESPN.

– Nå drar jeg til finalen som spiller. Jeg la de som har vært der fem og seks ganger lede vei. Jeg har alltid hatt følelser for klubben, men jeg har aldri opplevd et øyeblikk som dette.

FLYR HØYT: Joselu flyr høyt om dagen. Her er på trening dagen før Champions League finalen. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB

Joselu håper å kunne hjelpe Ancelotti til sin femte Champions League-seier som trener. I tillegg til de to han har som spiller.

– Man føler man er nære. Veldig, veldig nære det viktigste i fotballen. Man frykter at alt kan forsvinne, og det er en følelse alle på laget har. Det er veldig vanskelig å komme til finalen. Man føler at man er så nærme suksess og da kommer frykten. Det vil være der hele veien frem til kampen begynner, men det er helt normalt. Når man går gjennom slike følelser blir seieren enda bedre, sier Ancelotti.

PS! Om Real Madrid vinner i kveld vil Dani Carvajal, Nacho Fernandez og Toni Kroos utligne Paco Gentes rekord med seks Champions League-seiere.

Read Entire Article