Slår alarm etter EMs «kjedeligste» kamp: – Går utover kvaliteten

2 months ago 20


– Han er åpenbart sliten. Det er ikke enkelt muskulært med alt han har vært gjennom. Jeg så at han slet i første ekstraomgang. Det nyttet ikke, sier Didier Deschamps.

Straffetriumfen mot Portugal til tross: Frankrike-treneren måtte ta superstjernen i forsvar etter nok en tannløs kamp.

«Mbappé får det ikke til» lyder det i storavisen L’Equipe. De gir ham en toer på børsen.

«Masken plager ham, men det forklarer ikke alt», skriver franske RMC. De slår fast at «Mbappé hadde en dårlig kveld», og gir ham en treer på børsen.

Én straffescoring er det Mbappé kan skilte med i årets EM. Etter 105 målløse minutter mot Portugal ble han byttet ut før andre ekstraomgang.

– Jeg fortalte treneren at jeg ikke klarte mer, jeg var for sliten, sier Mbappé i pressesonen i natt, hvor han ifølge franske dukket opp for første gang i mesterskapet.

Men det var ikke bare Mbappé – eller Cristiano Ronaldo for den saks skyld – som ikke imponerte.

– Jeg har sittet og sett på filmteateret på en tirsdag kveld. Det er omtrent på det nivået der. Få på straffekonken a, det er omtrent det, sa Kjetil Rekdal etter førsteomgang mellom Frankrike og Portugal på VGTV.

Da hadde lagene gått til pause på 0–0 og kun fem avslutninger totalt. Det var samtidig omgangen i EM med lavest xG på 0.15.

Halvannen time senere fikk den nybakte AaFk-treneren rett: straffesparkkonkurranse i kvartfinalen.

– Skulle trodd det var en oppkjøringskamp til en sesong mellom to lag i 3.-4. divisjon, fortsatte Rekdal.

– Vi har pratet om at spillerne ikke har kommet til rette når det gjelder formasjon og system. Det er en årsak naturligvis. Men mange spillere er slitne. Det er derfor kvaliteten faller, tilføyde Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson i samme sending.

– De får jo nesten ikke ferie.

Bilde av Joacim JonssonJoacim Jonsson

Sportssjef, Vålerenga og gjest på VGTVs sending.

Bundesliga var ferdigspilt 18. mai, Premier League og Ligue 1 var ferdig 19. mai, mens La Liga og Serie A endte 26. mai.

3. juni begynte EM-lagene oppkjøring til mesterskapet. 14. juli er EM-finalen.

I realiteten betyr det at en spiller som Manchester Citys Rodri (Spania) kan ha under én måned å gjøre seg klar til nok en sesong, som for Citys del starter 10. august.

Foto: Sofascore

Grafikk: www.sofascore.com

– Det går utover kvaliteten og produktet, sa Jonsson.

– De har 14 dager å trene på. Det går ikke, sa Rekdal om en spiller i et slikt scenario som Rodri over.

– Hvis du hadde sluttet sesongen i Europa jevnt over tre uker tidligere, og begynt EM tidligere, så hadde de fått pausen de trenger på sommeren. For mange av disse har ikke ferie heller.

Vanskeligere skal det bli å gjennomføre forslaget til Rekdal. Neste sesong utvides gruppespillet i Champions League fra seks til åtte gruppekamper.

Hva tenker du?Er du bekymret på vegne av fotballspillerne?aJa!bNei, dette tåler de.cVet ikke.

– Hvor lenge tror du (Erling) Haaland (23 år) spiller på toppnivå? spør Rekdal.

– Det tror jeg ikke blir mye over 30, sier VGs fotballkommentator Vegard Aulstad.

– Det tror jeg ikke heller – med den rådriften som er nå. Det er for tøft fysisk og psykisk, mener Jonsson.

ETT: Kylian Mbappé har ett mål på fem EM-kamper. Det kom på et straffespark mot allerede utslåtte Polen. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / NTB

Allerede før fredagens trøttende kvartfinale mellom Frankrike og Portugal sa underpresterende Kylian Mbappé at formen ikke er på topp.

– Er jeg i min beste fysiske form? Nei, jeg tror ikke det. Jeg har aldri vært en sånn som kommer med unnskyldninger. Det er sant at jeg trenger en god sesongoppkjøring med trening, som jeg vil få med klubben min, sa Mbappé.

Read Entire Article