Seismikkopptur på Oslo Børs

5 months ago 36


Seismikkselskapene TGS og PGS har kommet med oppdateringer om inntektene i første kvartal.

Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,43 prosent rett etter åpning tirsdag.

Oljeprisen er tilbake over 90 dollar, etter å ha svingt over og under det nivået i går. Brent spot-prisen ligger på 90,5 dollar rundt børsåpning, opp 0,3 dollar for dagen.

Les på E24+

Siem Offshore-slakt kan starte puslespillet i offshore

Internasjonalt var det nærmest helt flatt på Wall Street i USA i går kveld, akkurat som på Oslo Børs. I Europa var det lystigere stemning på de viktigste børsene i går, og det har stort sett vært oppgang på Asia-børsene i dag tidlig.

Inntektsfall for TGS

Seismikkselskapene TGS og PGS, som er på vei til å slå seg sammen, har begge lagt frem inntektsoppdateringer. Aksjene gjør det bra etter tallslippet, som noen av de mest omsatte aksjene.

Inntektene til TGS kom inn på 152 millioner dollar i første kvartal, ned fra 173 millioner dollar på samme tid i fjor. Det var også lavere enn ventet. På forhånd ventet analytikerne 217 millioner dollar i inntekter, ifølge Bloomberg.

Ettersalget til TGS økte på sin side, og var noe høyere enn ventet.

Toppsjefene i både TGS og PGS trakk frem eget ettersalg som en positiv utvikling i første kvartal.

TGS-aksjen stiger 9,1 prosent i tidlig handel.

Inntektene til PGS gjorde på sin side et hopp fra samme tid i fjor, og var høyere enn ventet.

PGS omsatte for 217 millioner dollar i første kvartal. Det er opp fra 143,1 millioner dollar året før. På forhånd var det ventet at PGS skulle ha inntekter på 194 millioner dollar i fjerde kvartal.

PGS-aksjen stiger 9,5 prosent.

Kid økte inntektene

Interiørkjedens salg øker mer enn ventet i starten av året.

Kids inntekter steg til 697 millioner kroner i første kvartal, ifølge en oppdatering. På forhånd ventet analytikerne en økning til 651 millioner kroner kvartalet, ifølge Bloomberg.

Like-for-like-salget, som måler veksten når man ser bort fra nyetableringer, steg også med 14 prosent.

Kid-aksjen stiger 5 prosent i tidlig handel.

Milliardkontrakter for Borr og Wallenius Wilhelmsen

Det har også kommer nyheter fra en rekke andre selskaper i løpet av morgenen:

  • Produkttankrederiet Hafnia har vedtatt å øke utbyttegraden fra 70 prosent til 80 prosent av netto overskudd, så lenge belåningsgraden er på mellom 20 og 30 prosent. Aksjen kommer også i handel på New York-børsen i tillegg i dag.
  • Borr Drilling har sikret nye kontrakter for tre av sine rigger med inntekter på totalt 159 millioner dollar, tilsvarende 1,7 milliarder kroner.
  • Bilfraktrederiet Wallenius Wilhelmsen har inngått en treårig kontrakt verdt mer enn én milliard dollar, ifølge en børsmelding. Beløpet tilsvarer ca. 10,7 milliarder norske kroner.
  • 2020 Bulkers melder at styret har godkjent et ekstraordinært utbytte på 1,68 dollar per aksje, i tillegg til endring og nedbetaling av lån. Det skjer etter at salget av skipene Bulk Seoul and Bulk Shanghai er fullført. Totalt blir utbyttet for mars dermed 1,79 dollar per aksje, inkludert det ordinære utbyttet på 0,11 dollar per aksje.
  • Bilfraktrederiet Höegh Autoliners har sikret ny langtidsfinansiering for all sin bankgjeld og kjøp av nybygg.
  • Flyselskapet Norse Atlantic hadde en fyllingsgrad på 82 prosent og fløy totalt 85.652 passasjerer i mars, ifølge en børsmelding. Antallet passasjerer tilsvarer en dobling fra samme tid i fjor.

Få dagens viktigste økonominyheter her!

Read Entire Article