Rafah-angrepet: – Brent levende i teltene sine

4 months ago 34


45 personer er så langt bekreftet døde etter angrepet mot teltleiren i Rafah.

mandag 27. mai kl. 21:30

Luftangrepet rammet en teltleir for internt fordrevne. Minst 45 personer ble drept i angrepet, ifølge helsemyndighetene i Gaza.

Palestinsk Røde Halvmåne forteller at flere av de døde ble brent levende inne i teltene sine, ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

– Folk brant! De ble brent. Missilene kom ned og eksploderte, og menneskene brant, sier en palestinsk mann til Al Jazeera.

Foto: Jehad Alshrafi / AP

Muhammad al-Mughayer, doktor fra det palestinske sivilforsvaret, forteller til Al Jazeera at flammene var store og at de spredde seg over alt da han ankom leiren.

Han fortalte samtidig at mesteparten av de drepte hadde store brannskader på kroppen.

Foto: MOAZ ABU TAHA / Reuters

Reaksjonene har vært sterke i etterkant av angrepet.

– Bildene av forkullede lik, inkludert barn, fra luftangrepet i Rafah er uutholdelige. De nøyaktige omstendighetene må avklares og en IDF-etterforskning iverksettes raskt. Sivilbefolkningen i Gaza må snarest beskyttes bedre." sa det tyske utenriksdepartementet i et innlegg på X.

Irlands utenriksminister Micheál Martin kaller angrepet «barbarisk».

– Selv i krig er det noen regler, sier utenriksminister Espen Barth Eide til VG, som videre kaller angrepet på Rafah et brudd på folkeretten.

Foto: EYAD BABA / AFP

Mandag refererer Israels statsminister Benjamin Netanyahu til angrepet som en «tragisk feiltagelse», skriver den israelske avisen Haaretz.

Netanyahu hevder videre at Israel etterforsker saken.

Uttalelsen skal ha skjedd under en tale i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset mandag.

Read Entire Article