Opptrapping av streiken vil forsinke grensekontrollen på flyplassene

4 months ago 34


Opptrappingen av streiken i politiet og Meteorologisk institutt onsdag vil blant annet føre til forsinkelser i grensekontroller på flyplassene, skriver Avinor.

Opptrappingen av streiken i politiet og Meteorologisk institutt onsdag vil blant annet føre til forsinkelser i grensekontroller på flyplassene, skriver Avinor. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Unio varslet mandag at streiken trappes opp onsdag. Da går ytterligere 160 Unio-medlemmer ut i streik, blant dem er ansatte i politiet og Meteorologisk institutt.

– Politiet beregner selv 2–3 timers ventetid i grensekontrollen på Oslo lufthavn. Dette vil få konsekvenser for de reisende i form av lengre ventetid gjennom grensekontrollen, skriver Avinor i en pressemelding.

Reisende oppfordres derfor til å møte opp og gå gjennom grensekontrollen tidlig, og beregne god tid på avreise- og hjemreisedag. Reisende innen Schengen, altså EU og EØS-land, blir ikke berørt.

Også 50 meteorologer går ut i streik onsdag, noe som påvirker værvarslingstjenester fra Meteorologisk institutt. Det var fryktet at streiken ville føre til problemer for luftfarten, men Avinor skriver at det så langt ikke er varslet store konsekvenser for kommersiell luftfart.

Om meteorologitjenestene mangler, må flyselskapene blant annet selv sørge for at de har alternative landingsplasser innen rekkevidde, og at de har nok drivstoff til å lande der.

Les også

Unio varsler opptrapping i streiken – 160 nye tas ut

Les også

Meteorolog-streiken: Full stans i helikoptertrafikken

Les også

Full stans i helikoptertrafikken til Nordsjøen

Read Entire Article