Nedgang på Wall Street – AI-utfordrer stiger etter lansering

4 months ago 42


Gamestop-aksjen faller tilbake etter kraftig oppgang mandag.

Foto: Richard Drew / AP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Etter en blandet start på uken mandag, går det nedover for samtlige av de toneangivende indeksene i åpningsminuttene.

  • Dow Jones er ned 0,34 prosent
  • Nasdaq faller 0,08 prosent
  • S&P 500 går tilbake 0,19 prosent

Oljeprisen har fått seg en knekk etter Opec-møtet søndag. Prisen per fat amerikansk lettolje (WTI) er ned nesten fem dollar fra inngangen til helgen, og handles for 72,79 dollar. Siden midnatt er prisen ned 1,51 prosent.

Ny chip

Databrikkeselskapene Nvidia og AMD har steget kraftig på børs så langt i år med en oppgang på henholdsvis 130 prosent og 11 prosent. Brikkene som gjør AI-tjenester bedre og raskere står bak mye av oppgangen.

Intel, som også utvikler slike brikker har ligget etter i konkurransen og er så langt i år ned rundt 35 prosent. Nå har selskapet lansert en ny chip kalt Xeon 6 som skal utfordre gigantene Nvidia og AMD.

Aksjen er opp 1,09 prosent.

Gamestop faller tilbake

Meme-aksjen Gamestop faller tilbake 5,13 prosent etter å ha steget 21 prosent mandag.

I midten av mai postet Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty, et bilde på X som hintet til at han igjen er tilbake for fullt etter Gamestop-støyet i 2021.

Robert Næss, investeringsdirektør og forvalter i Nordea sier det er spesielt at interessen for meme-aksjer igjen har våknet til liv.

– Folk kaster seg igjen på og det er nå en ny interesse for disse meme-aksjene. Men det er vanskelig å se at disse aksjene har noen stor verdi, og det er nok også slik at Roaring Kitty mest sannsynlig vil komme til å dumpe aksjene. Så å kjøpe seg inn som investor nå, det er ikke akkurat smart.

Read Entire Article