Marius Borg Høiby har vært i avhør

1 month ago 16


Tirsdag kveld var Marius Borg Høiby i avhør hos politiet. Det bekrefter politiet.

Foto: Lise Åserud / NTB
tirsdag 27. august kl. 20:05

VGs reporter ved Sentrum politistasjon observerte ved 19-tiden en bil med det som trolig var Øyvind Bratlien, forsvareren til Borg Høiby.

En time senere bekrefter politiet av han har vært i avhør.

– Politiet bekrefter at Marius Borg Høiby har vært i avhør tirsdag kveld. Utover dette har vi ingen kommentarer, skriver politiinspektør Henriette Taxt Røstadli ved Oslo politidistrikt.

Det er tre uker siden hendelsen på Frogner gjorde at Borg Høiby nå er siktet for vold og skadeverk hos en kvinne, samt trusler mot samme kvinne. Først i dag ble han altså avhørt av politiet.

Bakgrunn: Alt du må vite om Høiby-saken

Høiby skulle opprinnelig avhøres forrige uke, men avhøret ble utsatt fordi hans forsvarer ikke kunne stille. Før den tid hadde Borg Høiby, etter råd fra sin advokat Øyvind Bratlien, motsatt seg å forklare seg for politiet.

Ikke tvunget

Professor ved institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo Jo Martin Stigen, har tidligere forklart til VG at Høiby ikke er tvunget til å la seg avhøre.

– Som siktet har man en plikt til å møte opp på politistasjonen for å avklare om man vil gi en forklaring eller ikke. Ingen har en plikt til å forklare seg for politiet, men alle har en plikt til å møte for å avklare om man vil gi en forklaring. Det er et viktig prinsipp at siktede ikke er nødt til å forklare seg.

Eks til avhør onsdag

Halvannen uke etter hendelsen på Frogner, kom Marius Borg Høiby med en uttalelse hvor han beklaget det som hadde hendt:

– Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel, skrev han via sin forsvarer.

Dette har skjedd:

  • Natt til søndag 4. august dro Marius Borg Høiby (27) hjem til en kvinne på Frogner i Oslo. De to skal ha vært alene i leiligheten, ifølge VGs opplysninger.
  • Kvinnen skal ha blitt utsatt for slag og kvelertak, og skadeverk utført på flere gjenstander.
  • Ifølge VGs opplysninger skal Høiby ha dratt videre fra leiligheten senere den natten.
  • Han skal ha hatt minst to telefonsamtaler med kvinnen i etterkant, hvor han ifølge VGs opplysninger blant annet skal ha fremsatt trusler om å brenne eiendelene hennes.
  • Politiet mottok søndag 4. august 12.30 en melding om en voldshendelse utført i en leilighet på Frogner i Oslo i løpet av natten. Politiet dro til leiligheten.
  • Høiby ble pågrepet av politiet ved Jansløkka skole klokken 16.10.
  • Han ble løslatt fra arrest mandag 5. august klokken 15.39.
  • Onsdag 14. august uttalte Høiby seg via sin forsvarer Øyvind Bratlien. I uttalelsen innrømmet han vold mot kvinnen, og åpnet seg også om rusbruk og psykiske lidelser.

Borg Høiby etterforskes også for to saker knyttet til mishandling i nære relasjoner hvor hans tidligere kjærester Nora Haukland og Juliane Snekkestad er fornærmet. Sistnevnte skal i et nytt avhør onsdag.

Han er også anmeldt for brukstyveri av en scooter.

Read Entire Article