Kongsberg Gruppen vil øke inntektene til 120 milliarder i 2033

4 months ago 44


Forsvars- og teknologikonsernet mener de kan nesten tredoble inntektene det neste tiåret.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres..

Forsvars- og teknologikonsernet Kongsberg Gruppen legger tirsdag frem planer for de neste årene for analytikere og investorer. Det skjer på selskapets kapitalmarkedsdag.

Konsernet har nå en ambisjon om å nå inntekter på 120 milliarder kroner i 2033, en kraftig vekst fra dagens nivå på omsetningen, ifølge presentasjonsmaterialet.

De siste tolv månedene hadde Kongsberg Gruppen driftsinntekter på 41,4 milliarder kroner. Konsernet peker på at det allerede er over 2025-målet på 40 milliarder kroner.

Kongsberg Gruppen skriver at det er solid utvikling i alle områder og at det er posisjonert for ytterligere vekst.

Kraftig vekst

Etter at Russland invaderte Ukraina har flere land varslet økte forsvarsbudsjetter. På Oslo Børs har aksjen til Kongsberg Gruppen steget kraftig etter rekordfulle ordrebøker og resultatvekst.

Konsernet har vist høy vekst i omsetning og ordreinngang.

Etter utløpet av årets tre første måneder hadde ordrereserven vokst til 90 milliarder kroner, hvorav 66 milliarder var i forsvarsområdet Kongsberg Defence & Aerospace.

Forsvarsområdet økte inntektene med 40 prosent det siste året, mens konsernet som helhet hadde en omsetningsvekst på 26 prosent.

Kongsberg Gruppen leverer blant annet NasamsNasamsNorwegian Advanced Surface-to-Air Missile System (også kjent som National Advanced Surface to Air Missile System). Mobilt modulbasert mellomdistanse luftvernsystem utviklet av Kongsberg Gruppen i samarbeid med amerikanske Raytheon.-luftvernsystemer, sjø- og kryssermissilet Naval Strike Missile (NSM) og JSM-missilet.

For å møte etterspørselen investerer konsernet i en ny missilfabrikk på Kongsberg som skal stå klar i sommer.

Børsvinner

På Oslo Børs har Kongsberg-aksjen steget nærmere 100 prosent siden årsskiftet.

Konsernets markedsverdi har passert 160 milliarder kroner, noe som gir en femteplass på listen over de mest verdifulle selskapene på Børsen.

Blant analytikerne som følger aksjen har tre kjøpsanbefaling, mens syv har holdanbefaling og en analytiker har salgsanbefaling, ifølge Bloomberg.

Read Entire Article