Japansk milliardær avlyser måneferd

4 months ago 28


En japansk milliardær som ville ta med seg kjendiser på en privat måneferd, har avlyst turen.

 Den japanske milliardæren Yusaku Maezawa skulle egentlig fly rundt månen i 2023 på SpaceX’ romfartøyet Starship. Foto: Pete Kiehart/E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Yusaku Maezawa kalte prosjektet for «dearMoon», og måneferden skulle opprinnelig har vært gjennomført i slutten av fjoråret.

Lørdag kom meldingen om at turen er avlyst fordi det ikke er mulig å få den gjennomført i nærmeste framtid.

Maezawa hadde booket en tur på SpaceX’ romfartøy Starship, som skulle vært gjennomført innen utgangen av 2023. Utviklingen av Starship er imidlertid forsinket.

Les også: Bli med på innsiden av Starbase

I en uttalelse på prosjektets nettside står det at Maezawa avlyser turen med tungt hjerte, samtidig som alle som har støttet og sett fram til prosjektet, får en beklagelse.

Planene ble først offentliggjort i 2018. I desember 2022 offentliggjorde Maezawa en liste over de åtte kjendisene som skulle være med: Den amerikanske DJ-en og produsenten Steve Aoki, den amerikanske youtuberen Tim Dodd, den tsjekkiske kunstneren Yemi AD, den irske fotografen Rhiannon Adam, den britiske fotografen Karim Iliya, den amerikanske filmskaperen Brendan Hall, den indiske skuespilleren Dev Joshi og musikeren TOP fra Sør-Korea.

Les også

SpaceX mistet gigantrakett

Les også

SpaceX-romskip eksploderte i verdensrommet

Les også

SpaceX satser 2 milliarder dollar på Starship

Les også

SpaceX-gigarakett eksploderte under testflyging

Read Entire Article