Henrik Kristoffersen skadet seg på kjøkkenet: – Ikke gjør det!

4 months ago 31


Etter hans svakeste sesong i bakken, kom heller ingen topprestasjon på kjøkkenet.

I BEDRING: Henrik Kristoffersen har fortsatt to bandasjer på høyre arm. Foto: Jostein Overvik
  • Bilde av Jostein Overvik
fredag 31. mai kl. 21:22

Kortversjonen

  • Henrik Kristoffersen fikk annengradsforbrenning etter en kjøkkenulykke med varm grøt.
  • Han beskriver fjorårssesongen som sin vanskeligste uten seier, men med tre pallplasser på 20 verdenscuprenn.
  • Marcel Hirscher gjør comeback for en ny nasjon, til stor overraskelse for Kristoffersen og Timon Haugan. De norske slalåm-essene kjører på østerrikerens skimerke.

– Jeg lagde grøt til junior og ble kjørt i ambulanse til sykehuset etterpå. Det er bare sånn livet er, sier en lattermild Henrik Kristoffersen (29) til VG.

Han skulle bare mose maten til lille Emil (10 måneder) litt ekstra i blenderen. Det endte på sykehuset i Strömstad. Den doble verdensmesteren oppholder seg for tiden sammen med familien i sitt svenske hus.

– Jeg vet det står på nett at du kan bruke varm mat i blenderen. Min anbefaling: Ikke gjør det!

Sier Henrik Kristoffersen med ettertrykk.

For plutselig kom havregrøten opp av maskinen og her klarte ikke den velkoordinerte slalåmmesteren å manøvrere seg unna. Den kokvarme babymiddagen traff ham både i armen og også litt i fjeset. Kristoffersen anslår skadene på lanken til «annengrads forbrenning pluss».

– Det gjorde ikke så vondt. De spurte meg i ambulansen om jeg ville ha morfin, men jeg sa nei, forteller han til VG under alpinistenes presentasjon av landslaget i Oslo.

Kjøkkenulykken skaper ikke trøbbel.

– Det kostet meg et par dager trening. Men det går greit, sier han.

Henrik Kristoffersen er ikke fornøyd med sist sesong. Den ga ingen verdenscupseire – selv om han bare var 12 hundredeler fra å slå suverene Marco Odermatt i storslalåm.

– Min vanskeligste sesong, sier Kristoffersen etter tre pallplasser på 20 verdenscuprenn.

Han ramser opp ankeloperasjon på sommeren, skade rett før sesongen, nye slalåmstøvler og problemer med utstyret. I februar skiftet Kristoffersen servicemann.

– Det som ikke funket, ble tatt tak i for sent. Men det kommer alltid en «down» i en idrettskarriere. Det viktigste er å finne ut hvorfor og gjøre noe med det, sier Kristoffersen som fyller 30 år i juli.

– Jeg kjørt med litt for skarpe kanter på skiene rett og slett. Den variabelen har overstyrt mye annet, mener han.

DYNKET: Marcel Hirscher brukte champagnespruten på Henrik Kristoffersen i 2018. Foto: TT / NTB

Nå står Kristoffersen foran en sesong med VM i Saalbach, Østerrike. Så kommer OL i Cortina i 2026. Verdenseliten blir utvidet med Brasil og Nederland.

Lucas Braathen og Marcel Hirscher gjør comeback for nye nasjoner.

Østerrikeren vant verdenscupen sammenlagt åtte år på rad før han ga seg for fem år siden.

Hirscher ringte både Kristoffersen og Timon Haugan kvelden før han offentliggjorde nyheten i vår. De to norske slalåm-essene kjører begge på hans skimerke.

– Jeg ble veldig overrasket. På tomannshånd har han sagt at han ikke har lyst. Men det kan jo være at noen år borte har forandret det. Så er spørsmålet om i hvilken grad han skal gjøre comeback. Det tror jeg ikke han vet selv en gang, sier Kristoffersen som har trent en del med Hirscher de siste årene.

Timon Haugan sender video av alle sine treningsøkter til Marcel Hirchers far, Ferdinand.

– Vi snakker på telefon om hver økt. Han har vært tett på både meg og Henrik, sier Haugan til VG.

Han tror ikke det forandringer.

– Jeg håper han fortsetter å hjelpe meg. Ferdinand er en skikkelig «nerd» og har tid til alle, tror trønderen som tok Norges eneste seier på herresiden denne sesongen.

Read Entire Article