Har vært på over 50 visninger: – Slitsomt

4 months ago 57


Likevel fortsetter jakten på førstegangskjøpet for Torill og datteren.

– Jeg kommer rett fra en visning på Kampen, sier Torill Bryhn Dybvad (68) da E24 treffer henne utenfor nok en visningsklar leilighet, denne gang på Sagene i Oslo. Foto: Gabriel Aas Skålevik/E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Torill Bryhn Dybvad fra Lørenskog hadde mandag ettermiddag funnet veien til en bygård i Kristiansands gate på Sagene i Oslo.

Her skulle 68-åringen på visning på vegne av sin datter, som selv var opptatt på jobb. Den 25 kvadratmeter store ettroms-leiligheten er annonsert som et «perfekt førstegangskjøp».

Skal vi tro ekspertene er det ingenting å utsette på timingen. Sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret uttalte mandag til E24 at om man har lyst til å komme inn på boligmarkedet, kan de neste månedene være den beste sjansen man har.

Eiendomsmeglerfullmektig Hanna Gjervan Paulsen viser Torill Bryhn Dybvad rundt i den lille leiligheten på Sagene. Foto: Gabriel Aas Skålevik/E24

Dybvad forteller at datteren har vært på boligjakt i månedsvis. Datteren har bodd hjemme frem til nå for å spare opp egenkapital til å kunne kjøpe sin første leilighet.

– Hun studerer på Blindern og nå ønsker hun å flytte litt nærmere byen. Det er litt krevende å pendle mellom sentrum og Lørenskog, sier moren.

Hun forteller at boligjakten har vært krevende.

– Vi har i hvert fall vært på 50 visninger sammen bare i løpet av de siste månedene. Det begynner å bli slitsomt. Det eneste som har vært bænkers i det siste, er at på søndag da er det visning, sier hun.

– Datteren vår har også deltatt i flere budrunder uten å vinne. Nå håper jeg det snart er hennes tur, sier hun.

Torill Bryhn Dybvad inspiserer badet, mens megler Hanna Gjervan Paulsen velvillig svarer på spørsmål. Foto: Gabriel Aas Skålevik/E24

Venter eksplosiv boligprisvekst

Ekspertene er samstemte om at det vil bli eksplosiv boligprisvekst i Oslo de neste tre årene – spørsmålet er bare hvor mye. Samfunnsøkonomisk analyse slapp nylig en rapport som sier at boligprisene i Oslo vil stige med hele 33 prosent i årene mellom 2024 og 2027.

Så langt i år har boligprisene i Norge økt med 7,2 prosent. Onsdag legger Eiendom Norge frem fasiten for hvordan boligprisene utviklet seg forrige måned.

Denne uken har Torill Bryhn Dybvad planlagt visninger på mandag, torsdag og søndag, selvfølgelig. Foto: Gabriel Aas Skålevik/E24

– Vanskelig å kjøpe alene

Eiendomsmeglerfullmektig Hanna Gjervan Paulsen i Nordvik forteller at nærmere 40 personer har vært på visning i leiligheten. Så godt som alle har vært førstegangskjøpere.

– Hvorfor jeg er på utkikk etter leilighet? Fordi jeg har lyst til å bli ordentlig voksen, sier Sigrid Ruyter Smolan, som mandag var på visning i leiligheten på Sagene. Foto: Gabriel Aas Skålevik/E24

Sigrid Ruyter Smolan (32) er en av dem.

– Jeg har hørt at dette er et godt tidspunkt for å kjøpe bolig. Dessuten har jeg nettopp signert kontrakt i en ny jobb, så det passet perfekt, sier hun.

I dag leier hun bolig sammen med flere andre på Majorstuen i Oslo.

– Nå har jeg lyst til å komme meg ut og bo for meg selv. Men det er ikke så mye jeg har råd til - det er ekstra vanskelig siden jeg skal kjøpe alene, sier Smolan.

Read Entire Article