Cannabisselskap frir til ølkjempe

4 months ago 35


Cannabisprodusenten Green Thumb vil ifølge flere medier slå seg sammen med ølgiganten Boston Beer. Frieriet skal ha blitt ledsaget av et Grateful Dead-sitat.

Cannabisbladet på bildet er fotografert på et veksthus i Maine i 2023 og er ikke forbundet med selskapet Green Thumb. Foto: Pete Kiehart / E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Green Thumb-toppsjef Ben Kovler skal søndag ha sendt et brev til Boston Beer-grunnlegger og styreleder Jim Koch for å diskutere en mulig sammenslåing, melder Wall Street Journal.

I brevet, som The Wall Street Journal og Reuters oppgir å ha sett, skal toppsjef Ben Kovler ha redegjort for potensielle fordeler ved en sammenslåing, blant annet at Green Thumb vil kunne bli notert på en av de store amerikanske børsene.

I en uttalelse på sine nettsider skriver Green Thumb at selskapets policy er å ikke kommentere rykter i markedet. Green Thumb-aksjen bykset opp 4,77 prosent tirsdag etter at brevet ble omtalt.

Les også

Den ville veksten

Kan bli krøll med føderal lov

Boston Beer har en markedsverdi på rundt 3,6 milliarder dollar, som tilsvarer 38 milliarder norske kroner. Green Thumb har en markedsverdi på rundt 2,5 milliarder dollar, tilsvarende 26,4 milliarder norske kroner.

The Wall Stret Journal skriver at en mulig sammenslåing kan være vanskelig å gjennomføre, siden cannabisbruk kan forbli ulovlig på føderalt nivå i USA.

Joe Biden-administrasjonen prøver å omklassifisere marihuana som et «mindre farlig stoff».

Boston Beer har allerede gjort sitt inntog i cannabismarkedet med merket TeaPot, som lager iste infundert med cannabis.

Boston Beer-grunnlegger Jim Koch fotografert under en pressekonferanse i 2015. Foto: DAVID KOHL / AP / NTB

Skal ha sitert Grateful Dead

Boston Beer produserer blant annet Samuel Adams-ølen, som også eksporteres til det norske markedet. Selskapet ble grunnlagt i 1984 av Jim Koch. En potensiell sammenslåing er helt avhengig av at Kochs velsignelse, da han kontrollerer store deler av selskapet.

Ben Kovler grunnla Green Thumb i Chicago i 2014. Ifølge The Wall Street Journal har han beskrevet seg som en krysning mellom Grateful Dead-gitarist Jerry Garcia og Warren Buffett.

Ifølge avisen skal Kovler ha rundet av frierbrevet til Boston Beer-grunnleggeren med følgende strofe fra Grateful Dead-låten Scarlet Begonias:

«Once in a while you get shone the light, in the strangest of places if you look at it right»

Read Entire Article