Bratt børsfall i India etter tidlig stemmeopptelling

4 months ago 38


To av de toneangivende indiske indeksene faller rundt 5 prosent.

Indias sittende statsminister Narendra Modi ser ut til å vinne valget knappere enn ventet. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Investorer er litt nervøse, og sånn vil det være de neste timene frem til en ledelse er klar, sier investeringssjef Amit Kumar Gupta i Fintrekk Capital til nyhetsbyrået Bloomberg.

Det har lenge vært ventet at sittende statsminister Narendra Modi skulle sikre seg sin tredje strake periode som regjeringssjef.

Tirsdag begynte stemmeopptellingen, og en knapp ledelse til Modi og hans parti Bharatiya Janata har gitt bratte utfall i aksjemarkedet.

To av de toneangivende indeksene, Nifty 50 og Sensex, faller begge rundt 5 prosent.

Selskaper knyttet til Gautam Adani, som ifølge Bloombergs milliardærindeks er Asias rikeste mann, leder an i børsfallet, ifølge Bloomberg.

Les på E24+

Derfor er valget i India viktig for verdens investorer

Kan bli vanskeligere å styre

Den innledende stemmeopptellingen har skapt tvil om den Modi-ledede alliansen med et svakere flertall vil kunne levere på viktige land- og arbeidslivsreformer.

– Markedet priser inn 400 seter for den Bharatiya Janata-ledede alliansen, og det ser definitivt ikke ut til å skje nå, sier Gupta til nyhetsbyrået.

Mandag var preget av stor optimisme på indiske børser, og rekordhøye nivåer ble registert.

Verdens femte største økonomi

Under Modi er India vokst til å bli verdens femte største økonomi, og landet spiller også en økende politiske rolle som en motvekt til Kina.

Statsministeren har satt i gang flere store investeringer i moderne infrastrukturprosjekter som veier, høyhastighetstog og flyplasser. Men den økonomiske veksten er ikke kommet alle til gode.

Arbeidsledigheten er fortsatt høy, og fattigdom er utbredt. Mange sliter med å få råd til grunnleggende livsnødvendigheter.

Bruttonasjonalprodukt per innbygger i India er rundt 2000 dollar årlig, ifølge Verdensbanken.

Read Entire Article