Bjørgen vil fortsatt ha Skistad-endring

4 months ago 38


Marit Bjørgen Foto: Terje Pedersen / NTB
Sognefjellet lørdag 1. juni kl. 09:36

Kortversjonen

  • Marit Bjørgen oppfordrer fortsatt Norges beste langrennsløpere til å trene sammen for å styrke laget.
  • Bjørgen håper at Skistad vil trene mer med landslaget på sikt.
  • Skistad er formellt på landslaget, men skal i praksis fortsette sitt opplegg med klubben Konnerud.

Landslagstrener Marit Bjørgen (44) står for utspillet hun ga som Viaplay-ekspert i mars.

Med fem seirer var Kristine Stavås Skistad, som sto utenfor landslaget, Norges redning sist vinter.

Under den avsluttende verdenscup-helgen kom Bjørgen med en klar oppfordring om at de beste utøverne i landet må trene sammen – for å reise Norge igjen.

– Jeg tror det er en viktig brikke for å bygge et nytt lag igjen. Kanskje styrke et litt mindre lag, få inn Astrid Øyre Slind og Kristine Stavås Skistad for å styrke laget og bygge et helt nytt lag. De må se verdien og muligheten i å utvikle seg sammen, sa Bjørgen da som Viaplay-ekspert.

To måneder senere har legenden blitt landslagstrener sammen med Sjur Ole Svarstad og Pål Gunnar Mikkelsplass. Skistad er formelt inne på landslaget, men det er varslet at hun sportslig kjører sitt opplegg med klubben Konnerud og Lage Sofienlund som trener. Slind ville heller gå for privatlaget Team Aker Dæhlie enn Norge.

– Nå har vi fått Skistad inn under landslaget. Så er hun fortsatt usikker på helheten, sier Bjørgen da VG trekker frem utsagnet hennes på Sognefjellet.

Margrethe Bergane, Pål Gunnar Mikkelsplass og Marit Bjørgen under landslagssamling på Sognefjellet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Der er det norske laget på sesongens første samling før VM i Trondheim - men ikke Skistad. Det skulle aller helst Bjørgen fortsatt ønsket seg.

– Jeg skulle gjerne sett at hun var med laget og at de andre fikk utfordre seg sammen med henne. Men nå tenker jeg at dette er et skritt på veien. Etter hvert vil hun kanskje være med mer, sier Bjørgen og fortsetter:

– Nå er det et viktig mesterskap på hjemmebane, og hun føler nok at det er tryggest å fortsette med det hun har gjort. Men det er noe på gang. Jeg håper de andre etter hvert kan trene sammen med hun.

Kristine Stavås Skistad. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

I april antydet Konnerud-løperen at hun trolig ikke vil trene noe med landslagsvenninnene før sesongstart.

– Det er først og fremst vært et samarbeid på markedsiden. Veien blir nok litt til mens vi går. Hun har jeg mast veldig lite på, sier Sjur Ole Svarstad.

– Hun vet hun er velkommen på samling, men vi har ikke noe avtale på det nå.

Han er trygg på det Skistad gjør i Konnerud, og vil ikke legge seg så mye opp i hva utøverne gjør mellom landslagets samlinger. Tiril Udnes Weng ytret i april at hun gjerne vil trene med Skistad, men «vi skal la henne være i fred - om det er det hun vil».

– Det får de styre selv. Jeg konsentrerer meg om å arrangere samlinger, så får jentene gjøre avtalene de vil mellom samlinger.

Read Entire Article