Zuccarello om NHL-talentene: - De holder oss unge

1 month ago 56


UNGDOMSKILDEN: Mats Zuccarello løfter frem Michael Brandsegg-Nygård og resten av Norges talenter som en viktig drivkraft. Her under treningskamp mot Frankrike 23. august. Foto: Annika Byrde / NTB

Han er klar for sin 16. sesong i NHL - men aller først håper Mats Zuccarello (36) å være med å sende Norge til OL.

Rapporterer fra Sarpsborglørdag 24. august kl. 09:21

– Jeg merker jo at man trenger noen kamper for å komme i gang. Jeg er gammel, så det er litt tyngre å starte, smiler Mats Zuccarello til VG.

Han har nettopp spilt den første av to treningskamper mot Frankrike i Sarpsborg før Norge reiser til OL-kvalifisering i Aalborg.

1. september blir han 37 år - samme dag som Norges OL-skjebne avgjøres.

– Du merker alderen din i NHL også?

– Selvfølgelig. Jeg blir eldre og det kommer en del ting med alderen. Jeg har vært heldig med å ikke ha så mye skader og føler meg i god form. Så jeg håper det blir sånn denne sesongen her også, sier Zucca etter at Frankrike ble slått 3–2 etter forlenget spilletid i Sarpsborg.

Foto: Annika Byrde / NTB

NHL-sesongen ble avsluttet tidligere enn normalt for Zucca, siden hans Minnesota Wild ikke tok seg til sluttspill for første gang på fire år.

– Det er veldig mange gode lag og tøffe kamper. Vi må bygge lag og ta en kamp av gangen, for å gi deg det kjedelige svaret, konkluderer han.

Sammen med kaptein Patrick Thoresen (40) er han blant de eldste spillerne på et ungt og talentfullt landslag:

I juni ble både Michael Brandsegg-Nygård og Stian Solberg historiske da de ble valgt i første runde av NHL-draften. Noah Steen ble valgt som nummer 199 i samme draft.

HISTORISK: Michael Brandsegg-Nygård tar på seg drakten til Detroit Red Wings etter å ha blitt første nordmann valgt i første runde i NHL-draften. Foto: BRUCE BENNETT / AFP / NTB

I tillegg ble Emil Lilleberg den niende nordmannen til å spille i verdens tøffeste liga etter gjennombruddet i Tampa Bay Lightning.

– Det er spesielt for meg og Patrick, tror jeg. Vi liker å være rundt de unge og le av og med dem. De holder oss unge. Og ikke minst er de gode hockeyspillere og gode karer utenfor isen, smiler Zucca.

Lilleberg markerte seg for alvor i NHL med denne taklingen:

I OL-kvalifiseringen venter Japan, Storbritannia og Danmark. Kun gruppevinneren tar seg til OL i 2026.

I VM tidligere i år slo Norge både Storbritannia og Danmark da de beholdt plassen i A-VM.

– Vi må være på fra start for å ha sjanse. Danmark stiller et sterkere lag enn sist vi møtte dem. Vi skal gjøre så godt vi kan. Det er god motivasjon å spille Norge til et OL uansett motstand, så det får være målet, oppsummerer Zuccarello.

Norge starter OL-kvalifiseringen med kamp mot Japan 29. august. Se kampen med VG+ Sport.

OL NESTE?: Mats Zuccarello håper å spille Norge til lekene i Italia 2026. Her under treningskamp mot Frankrike 23. august. Foto: Annika Byrde / NTB
Read Entire Article