Vil smadre prisrekorden i Bergen – ber om 128 millioner

4 months ago 36


– Det har aldri vært eiendom som dette for salg i Bergen, så det blir spennende å se hvordan markedet responderer, sier eiendomsmegler Tom Jørgensen i Privatmegleren.

Eiendommen på Hjellestad i Bergen er på elleve mål, med sjølinje og brygge. Foto: Espen Wilhelmsen – Wfoto/Privatmegleren

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det er låsgründer Ståle Raa som nå gjennom sitt selskap prøver å selge eiendommen Skipanesvegen 264 på Hjellestad i Bergen.

Han satte nylig prisrekord i Bergen da han kjøpte en leilighet i sentrum av byen for 53,2 millioner kroner.

Nå vil Raa og megler Jørgensen altså prøve å slå den rekorden med nesten 75 millioner kroner.

– Det finnes ingen eiendom som dette i Bergen, kanskje ikke i Norge, sier Jørgensen til E24.

Les på E24+

Kristian satser alt på utleie: – Tror jeg har sendt 200 lånesøknader

Han mener eiendommen er såpass spesiell at den bør nå helt til topps på listen over Bergens dyreste boliger.

– Vi har basert prisen på hva andre eiendommer i øvre prissjikt er solgt for, hva som er lagt ned i eiendommen og hvor unik eiendommen er. De fleste store og dyre eiendommer som er solgt i Bergen har hatt behov for total rehabilitering. I dag finnes det flere eiendommer i Bergen som har kostet kjøper rundt 100 millioner i etterkant av rehabilitering.

Slik forklarer megleren prissettingen.

DN omtalte saken først.

Villaen som nå står på tomten er tegnet av arkitekt Sven Gundersen og oppført i 2023. Foto: Espen Wilhelmsen – Wfoto/Privatmegleren

– Kjøpergruppen er blitt større og mer diversifisert

Eiendommen er på 11 mål, med sjølinje og brygge.

– Det er ikke mange slike eiendommer. Det er også et nybygg. Tilsvarende sjøeiendommer består ofte av eldre bygningsmasse som krever betydelige investeringer for å heve til en sammenlignbar standard. Eiendommer med sjølinje som Kygo-eiendommen og Mjellem-eiendommen i Bergen er eksempler på dette. Skal en heve en slik eiendom til tilsvarende standard, snakker vi gjerne totalsummer på samme nivå som prisantydningen her, mener Jørgensen.

Boligen på 562 kvadratmeter har også tilhørende svømmebasseng og strandlinje med kaianlegg. Foto: Espen Wilhelmsen – Wfoto/Privatmegleren

Skipanesvegen 264 var i mange år eid av Audun Reksten, sønn av den kjente rederen Hilmar Reksten.

Villaen som nå står på tomten er tegnet av arkitekt Sven Gundersen og oppført i 2023.

Raa kjøpte eiendommen for 12 millioner kroner i 2018, og har siden den gang utviklet eiendommen sammen med kjæresten Lill Maren Møgster.

I 2022 var Møgster kvinnen i Bergen med høyest formue. Hun er arving av investeringsselskapet Laco, som eier kontrollerende aksjeposter i Lerøy Seafood og Austevoll Seafood.

Siden Raa kjøpte eiendommen har de brukt betydelige summer på å oppføre boligen og oppgradere tomten, ifølge Jørgensen. Til BA oppgir Raa at det er brukt 85 millioner på å utvikle eiendommen siden han kjøpte den i 2018.

– Hvem er en typisk kjøper for denne eiendommen?

– Det er ikke et enkelt svar på det, annet enn at de er bemidlet. Det kan være alt fra barnefamilier til godt voksne uten hjemmeboende barn, svarer megler.

Nå vil selger Ståle Raa og megler Jørgensen prøve å slå den gamle prisrekorden med nesten 75 millioner kroner. Foto: Espen Wilhelmsen – Wfoto/Privatmegleren

– Kjøpergruppen er blitt større og mer diversifisert ved at det er blitt flere som har skapt formuer innen nye bransjer som teknologi, servicevirksomhet eller kultur, fortsetter Jørgensen.

Han mener at den potensielle kjøpergruppen nå også er yngre enn den historisk har vært for slike eiendommer.

– I tillegg har man den tradisjonelle kjøpergruppen som har skapt store formuer innen havbruk, shipping, eiendom, olje og tradisjonell industri her på Vestlandet. Det kan også være de som ser på det som fritidsbolig, mener Jørgensen.

Tom Jørgensen i Privatmegleren har lenge vært en av landets best betalte eiendomsmeglere. Foto: Privatmegleren

– Ser dere også etter potensielle kjøpere utenfor Norge?

– Vi annonserer også mot det utenlandske markedet.

– Har dere troen på å få solgt eiendommen til prisantydning?

– Det har aldri vært en eiendom som dette for salg i Bergen, så det blir spennende å se hvordan markedet responderer.

Read Entire Article