Variabelt igjen for Hovland i tourmesterskapet

1 month ago 12


 Mike Stewart / AP / NTBViktor Hovland får det ikke helt til å stemme i PGA-tourmesterskapet. Foto: Mike Stewart / AP / NTB

Viktor Hovland spilte seg til like mange birdier som bogeyer på fredagens runde i PGA-tourmesterskapet.

fredag 30. august kl. 22:06

Den norske tittelforsvareren kom aldri i dytten og fikk ikke løftet han håpet på. Hovland startet torsdag finaleturneringen i sluttspillet på to slag under par før en ball var slått.

Han kom seg opp i -4 etter endt åpningsrunde, men det var for tynt til å nærmere seg toppsjiktet. Fredag fortsatte det ustabile spillet i Atalanta i Georgia.

Den første nedturen kom med en bogey på det fjerde hullet. Hovland bommet på fairwayen, og andreslaget fra roughen havnet i bunkeren. Deretter traff han ikke fra 2,5 meter i et forsøk på å redde par.

Så løsnet det litt med birdie på hull fem og åtte. På det siste var golfproffen millimeter unna å klare eagle (to slag under par).

Variabelt var det også på siste halvdel. Hovland måtte tåle to strake bogeyer på 13. og 14. hull, men slo tilbake med birdie på det 15.

I skrivende stund er Hovland hele 15 slag bak leder og verdensener Scottie Scheffle. Amerikaneren er ikke ferdig for dagen og har en luke på seks slag til sine nærmeste utfordrere.

Hovland vant tourmesterskapet i fjor etter to helger med ekstremt godt spill. I år måtte han streve for å bli blant de 50 spillerne som fikk starte sluttspillet, og han begynte selve tourmesterskapet på delt 16.-plass.

Vinneren av PGA-tourmesterskapet får med seg en premiesjekk på pene 25 millioner dollar. Det tilsvarer 262 millioner kroner etter dagens kurs.

Publisert: 30.08.24 kl. 22:06Oppdatert: 30.08.24 kl. 22:06
Read Entire Article