USA om israelsk angrep på FN-skole: – Vi venter at de er helt transparente

4 months ago 36


Palestinere leter gjennom ruinene etter et israelsk angrep mot en FN-skole i flyktningleiren Nuseirat på Gazastripen. Foto: Ismael Abu Dayyah / AP

USA oppfordrer Israel til å være åpne om angrepet på en FN-skole på Gazastripen, inkludert om hvorvidt barn ble drept.

fredag 7. juni kl. 05:21

Israel gikk natt til torsdag til angrep på en skole drevet av FN-organisasjonen UNRWA i Gaza.

De drepte og sårede fra angrepet ble fraktet til al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah.

Sykehuset opplyser torsdag å ha tatt imot 33 drepte i angrepet, blant dem tre kvinner og ni barn, skriver AP.

– Israels regjering har sagt at de kommer til å offentliggjøre mer informasjon om dette angrepet, inkludert navnene på dem som ble drept i det. Vi venter at de er helt transparente og gjør den informasjonen offentlig, sier Matthew Miller, talsmann for USAs utenriksdepartement, torsdag.

Det israelske militæret IDF sier at Hamas hadde en kommandopost inne på skolens område, og at det var dette som ble angrepet.

– Vi gjennomførte angrepet når vi hadde etterretning og overvåkning som tydet på at det ikke var kvinner eller barn inne i Hamas-senteret, sier talsperson Daniel Hagari.

Miller i USAs utenriksdepartement understreker at USA tror på Israels vurderinger om at Hamas tidvis har gjemt seg i sivil infrastruktur, men legger til at de avventer informasjon om det siste angrepet.

Ifølge Hagari i IDF var det til sammen 30 mistenkte terrorister i skolebygget da Israel gikk til angrep. Han opplyser at ni av disse er bekreftet drept.

Skolen lå i flyktningleiren Nuseirat. Ifølge UNRWA-sjef Philippe Lazzarini var det over internt fordrevne på skolens område.

– Påstandene om at væpnede grupper kan ha vært der inne, er sjokkerende. Vi har ikke klart å få disse bekreftet, skriver han på X.

Ayman Rashed, som har flyktet fra Gaza by, sier til AP at han søkte tilflukt på skolen da den ble bombet.

Han forteller at klasserom i byggets andre- og tredjeetasje ble truffet, og at flere familier søkte tilflukt der.

– Det var mørkt, det var ikke elektrisitet, og vi kjempet for å få ofene ut, sier han.

Read Entire Article