481 passasjerer evakueres fra to tog på Vestfoldbanen etter at kjøreledning røk

2 hours ago 3


 Vestfold interkommunale brannvesen / handout / NTBTIRSDAG KVELD: 481 passasjerer evakueres fra to tog på Vestfoldbanen etter at kjøreledningen røk. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / handout / NTB

Kjøreledningen på Vestfoldbanen har falt ned, og det er full stopp i trafikken. Til sammen 481 passasjerer på to tog evakueres ved 19.30-tiden.

tirsdag 15. oktober kl. 19:47

– Vi er i gang med evakuering på begge tog. Toget som står på Skoppum, er der kjøreledningen ligger nede på sporet. Der har det tatt tid for at brannvesenet måtte sikre toget slik at det ikke går strøm i det. Det er nå gjort, sier pressevakt Siv Egger Westin i Vy til NTB.

Det er full stans i togtrafikken på Vestfoldbanen.

–⁠ Det er stengt mellom Skoppum og Tønsberg pga. strømproblemer. Dette tar tid, skriver Bane Nor i en trafikkmelding klokken 18.35

Kjøreledning falt ned

Brannvesenet i Vestfold skriver på X at 110-sentralen de fikk melding klokken 18.11 om at det var sett flammer i området Adal/Solerødveien i Horten.

– Etter hvert som vi fikk mer informasjon, dreier det seg om en hendelse på jernbanen. Kjøreledningen har falt ned og ligger på bakken, sier brannmester Thor-Arne Strand.

Da brannvesenet kom fram brant det i vegetasjonen på stedet etter at kjøreledningen med en spenning på 16.000 volt falt ned.

– Da den falt ned på bakken antente den også noe vegetasjon, samt at den lå å ulmet ned i bakken. Vi slukket med noen hundre liter vann, forteller brannmester Strand

Ingen personer er skadet.

Passasjerer hentes

De to togene som er direkte berørt av stansen, står på Skoppum og på Barkåker.

– Det er 370 passasjerer på toget som står på Skoppum og 111 i det på Barkåker, forteller pressevakt Westin i Vy.

Passasjerene på Barkåker vil bli hentet med taxier og de på Skoppum med busser. Det tar litt tid før bussene kommer, ifølge Westin.

Read Entire Article