Ukens låter: Coldplay, PandaPanda & Øsen og Lisa & Rosalía

1 month ago 22


GLEM THELMA & LOUISE: Rosalía og Lisa bringer action inn i popmusikken. Foto: PROMO

I tillegg skjuler det seg to seksere i ukens sangbunke. Her er helgelyden.

fredag 23. august kl. 21:48

Kari Bremnes – «Litt av et liv»

Terningkast 5

Hei sann. Kari Bremnes er tilbake med en tilbakelent og florlett housepop-låt om katten sin. For en som digger tilbakelent og florlett housepop, katter og Kari Bremnes, er det vanskelig å finne de store manglene ved konseptet. Hun synger fantastisk. Så er det kanskje mulig å drømme om enda mer målrettede ekskursjoner inn i elektronika-land.

Coldplay, Little Simz, Burna Boy, Elyanna & Tini – «We Pray»

Terningkast 2

Coldplays tiende album «Moon Music» er klart i oktober, og London-kvartetten slipper i dag en gjestetung ny smakebit derfra. Der førstesingelen «Feels Like I’m Falling In Love» opplevdes som en trygg rusletur på godt opptråkkede stier, er «We Pray» mindre typisk for bandet – og også en hel del svakere. Budskapet er velmenende, men banalt, melodien treig og generisk, og hverken Little Simz eller Burna Boy makter å dytte låten ut av Chris Martins boble av hverdagspatos.

Geordie Greep – «Holy, Holy»

Terningkast 6

Det over gjennomsnittlig sprelske, smarte og briljante/irriterende (stryk det som ikke passer) kunstrockbandet Black Midi annonserte nylig at det var historie – til en viss sorg for enkelte av oss. Men når bandets mest profilerte medlem gir ut musikk som dette på egen hånd, er det bare å glede seg til fortsettelsen. «Holy, Holy» er en hel skrekkroman klemt inne i en vakker, ustabil og grotesk låt som høres som Steely Dan med langt fremskreden syfilis. På best tenkelige vis.

Les også: Albumanmeldelse Post Malone «F1 Trillion»: Hest Malone

Cornelius & Arto Lindsay – «Bad Advice»

Terningkast 6

La oss oppholde oss litt lenger i det eventyrlige hjørnet av musikken. Den japanske kultartisten Cornelius har nemlig kroket opp med det minst like legendariske no wave-ikonet Arto Lindsay, og resultatet er like knudrete dansbart, luksuriøst og egenartet som man på forhånd kunne fantasere om. «Bad Advice» er i tillegg tilgjengelig og fengende nok til å kunne treffe langt utenfor den harde kjernen av entusiaster.

Lisa & Rosalía – «New Woman»

Terningkast 5

La gå: Dette samarbeidet mellom K-pop-sangeren Lisa fra Blackpink og det spanske reggaeton-pop-fenomenet Rosalía er en uke gammelt, men «New Woman» har heldigvis holdbarhet til langt utover høsten. Max Martin og Tove Lo er begge involvert på låtskriversiden, men det er de to hovedpersonenes tilstedeværelse som gjør at sangen suger seg fast i hjernebarken – Lisa jager et insisterende 90-tallsbeat, mens Rosalía gjør maksimalt ut av et seigvakkert og truende mellomparti.

PandaPanda & Øsen – «Go Crazy»

Terningkast 1

Sommeren er kanskje over, men den sørgelige norske partypop-virkeligheten ruller videre mot den musikalske avgrunnen. PandaPanda og Øsen struper aktivt hjerneceller mens de skråler denne avstumpede låten som blant annet handler om fyllekjøring – og om hvordan du kan være enda dummere enn han som faktisk kjører (spoiler alert: det er ikke lett, men fullt mulig). Pur idioti kan ha sin appell, for all del, men ikke når den iscenesettes så totalt blottet for vidd, sjarm og karisma som dette.

Read Entire Article