Trump mot Harris: – Debatten kommer til å være fiendtlig og rigget

1 month ago 29


– Mr. visepresident, jeg snakker nå.

Dette var Kamala Harris' mest minnerike replikk i en ellers kjedelig og udramatisk debatt mot daværende visepresident Mike Pence i 2020. Men denne replikken forklarer trolig den siste omdreiningen i diskusjonene hennes med Donald Trump, ifølge en analyse i CNN.

Harris- og Trump-leiren er enige om én ting: De skal møtes til debatt før valget 5. november.

Men hvor mange debatter, hvor de skal avholdes og hvordan de skal foregå, er fortsatt up for debate, som det heter «over there».

Tirsdag handlet det meste om mikrofoner ...

Kampanjen til visepresident Kamala Harris jobbet nemlig hardt for å endre en forutsetning som president Joe Bidens folk spikret før den skjebnesvangre debatten mot Trump i slutten av juni, ifølge CNN.

Der var det enighet om at mikrofonene ble skulle dempes for den kandidaten som ikke hadde tur til å snakke.

Dempingen var åpenbart en et forsøk på å forhindre en gjentagelse av Trumps konstante avbrudd i debattene mellom dem i 2020, noe som fikk Biden til å komme med dette utbruddet: «Vil du holde kjeft mann?»

– Sabotere seg selv

Men nå er Kamala Harris presidentkandidat og hun ønsker å la Trump si akkurat hva han vil, når han vil under den planlagte debatten som skal gå på ABC News 10. september.

Det er åpenbart at Harris-kampanjen vil gi Trump muligheten til å sabotere seg selv ved å komme med fornærmende avbrytelser eller ved å vise frem dårlige personlighetstrekk under debatten.

Trump-leiren er imidlertid delt.

Mens Trump selv gjerne vil gjøre som Harris vil, nemlig fjerne dempe-funksjonen, vil hans rådgivere beholde avtalen om å dempe mikrofonene.

KLAR: Donald Trump er selvsikker før han skal møte Kamala Harris i debatt.

– La dem få viljen sin

Senator Ted Cruz (R), som var Trumps største utfordrer i primærvalgkampen, oppfordret i dag Trump om å godta alle regelendringer visepresident Harris’ kampanje foreslår for den kommende ABC News-debatten.

Cruz understreker viktigheten av å sikre at debatten finner sted og svarer derved på Fox News-vert Sean Hannitys forslag om at Trump ikke skal gi etter for krav fra Harris-kampanjen om å endre vilkårene for presidentdebatten.

– Sean, jeg tror Trump må ta debatten (...) Og ærlig talt, jeg mener han bør gå med på de dumme reglene de ønsker. Debatten kommer til å være fiendtlig og rigget uansett, sier Cruz i et intervju, ifølge The Hill.

Mikrofon-diskusjonen ser nå ut til å være avklart – med denne oppdateringen fra Trump på Truth Social:

Foto: Truth Social

– Jeg har kommet til enighet med Radikale venstre-demokratene om en debatt med kamerat Kamala Harris. Det vil bli Broadcast Live på ABC FAKE NEWS, den desidert styggeste og mest urettferdige nyhetskanalen i bransjen, tirsdag 10. september i Philadelphia. Reglene vil være de samme som den siste CNN-debatten, som så ut til å fungere bra for alle bortsett fra kanskje Crooked Joe Biden, skriver Trump på Truth Social tirsdag kveld, norsk tid.

Men ingenting var spikret mandag, da Trump sådde tvil om han i det hele tatt ville delta i en debatt med Harris som han tidligere hadde forpliktet seg til å delta på.

Trump langet, ifølge Washington Post, ut mot verten for debatten, ABC News, under et folkemøte i Washington D.C.

«Det er den verste TV-stasjonen for urettferdighet (...) ABC burde stenges ned». Senere antydet Trump at debatten kanskje ikke skulle skje: «Hvorfor skulle jeg ta debatten mot Kamala Harris på den TV-stasjonen», sa han.

Helt jevnt i vippestatene

Det tirsdag nøyaktig 10 uker til USA skal velge sin 47. president. Blir det visepresident Kamala Harris eller tidligere president Donald Trump?

Dette er den siste utviklingen, slik den fremkommer i de amerikanske mediene akkurat nå:

Kamala Harris og Donald Trump ligger helt jevnt i et samlet gjennomsnitt av målinger i de viktigste svingstatene som vil avgjøre valget til høsten, selv om Harris har en liten ledelse i de fleste nasjonale meningsmålinger, ifølge The New York Times.

Men Kamala Harris leder med 49 prosent mot Trumps 46 prosent på gjennomsnittet av de nasjonale meningsmålingene:

Foto: The New York Times

Ifølge The Hill's oppdaterte analyse av valgprognosen har Harris nå 55 prosent sjanse til å beseire Trump og vinne Det hvite hus, en kraftig økning fra Bidens 44 prosent sjanse for å vinne da han trakk seg 21. juli.

Read Entire Article